Ambasadorul Japoniei, în vizită la Consiliul Județean

0
516

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a primit luni vizita ambasadorului Japoniei în România, ES Hiroshi Ueda, și a consilierului economic Kentaro Morita. Discuțiile au vizat consolidarea relațiilor bilaterale.


Ambasadorul Japoniei, ES Hiroshi Ueda, i-a adresat președintelui CJ, Costel Alexe, invitația de a prezenta oamenilor de afaceri japonezi oportunitățile de investiții în județul Iași, prin intermediul Camerei de Comerț și Industrie România-Japonia.


“Mă bucură foarte mult deschiderea Ambasadei Japoniei de a stabili relații de cooperare cu județul Iași și instituția Consiliului Județean. I-am prezentat ES Hiroshi Ueda județul Iași, din punct de vedere socio-economic și cultural, discutând totodată și despre viziunea de dezvoltare pentru perioada următoare. Am făcut referire în special la parcurile industriale pe care Consiliul Județean le are în implementare. Avem avantajul suprafețelor mari pe care se desfășoară parcurile, amplasamentul strategic, dar și deschiderea de a stabili o cooperare comercială, la nivelul serviciilor și industriei cu reprezentanți ai mediului de afaceri japonez. Sper ca în anii următori să creștem prezența firmelor japoneze în județ. Totodată, Iașul este un exemplu de bună practică și în domeniile medical, academic, cultural, iar resursa umană bine pregătită și profesionistă este un avantaj important pentru orice companie care dorește să se stabilească și să se dezvolte în Iași. Îi mulțumesc pentru vizită ES Hiroshi Ueda. Sunt încrezător că acesta este începutul unei constructive relații de cooperare pe care o vom dezvolta cu mare interes”, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.


La întâlnirea cu ambasadorul Japoniei au mai participat secretarul general al județului Iași, Vernica Lacramioara, și președintele Comisiei pentru cooperare externă și parteneriate cu societatea civilă și mediul de afaceri din Consiliul Județean, Marian Uscatu.