Alexandru Muraru: „Nu am convingerea că tot scandalul de la Iași nu a fost provocat chiar de extremiștii neo-legionari de la AUR”

0
1842
Foto: Inquam Photos/Liviu Chirica

Deputatul PNL de Iași Alexandru Muraru, care este și Reprezentantul Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, a declarat luni seară prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook faptul că nu este convins că scandalul atacului cu cerneală a co-fondatorului AUR George Simion nu a fost provocat de însăși apropiații acestuia.

Nu am convingerea că tot scandalul de la Iași nu a fost provocat chiar de extremiștii neo-legionari de la AUR.


Sunt metode folosite și în perioada interbelică și în Germania anilor 30 și în alte locuri. Dacă autoritățile au fost prudente, provocatorii de la AUR au căutat să creeze conflicte și violențe în toate aceste zile din preajma lui 24 ianuarie. Orice sărbătoare este murdărită de aceștia.


Chiar și în ipoteza unui conflict spontan, se subînțelege că AUR culege ce a semănat. Violența naște violență.


Cu mult derizoriu, un cvasi-partid se chinuie din răsputeri să ultragieze orice simbol național, să-l parodieze, să-l coboare în ridicol.


N-am văzut adepți. N-am văzut politică. N-am văzut niciun fel de patriotism. Am văzut mereu violență, atitudini ridicole, extremism, xenofobie, lozinci mincinoase
” – a comunicat Alexandru Muraru.

Citește și: Lecția Unirii. Ce înseamnă patriotismul fără naționalism șovin, extremism și populism