Neculai Pamfil, omul angajamentelor onorate și candidatul la “responsabilitatea de Primar”

0
2472

Neculai Pamfil este actualul viceprimar al comunei Holboca. Pentru că poartă un dialog constant cu cetățenii și este de părere că ar putea face mai mult pentru aceștia dacă ar fi primar, Neculai Pamfil va candida pentru această funcție la alegerile locale din acest an.

“În calitate de Viceprimar, susţinut de o majoritate solidă în Consiliul Local, am făcut tot ce mi-a stat în putință pentru a demonstra că se poate. Iar schimbarea se vede: se poate să avem drumuri asfaltate, se poate să avem utilităţi în tot mai multe gospodării, se poate să avem trotuare pavate şi locuri noi de parcare, se poate să avem parcuri şi terenuri de sport pentru petrecerea timpului liber” – decalară Neculai Pamfil.

Luș, așa cum îl știu oamenii, spune că el candidează pentru “responsabilitatea de Primar al Comunei Holboca”, iar nu pentru “funcția de primar”.

Neculai Pamfil acționează în spiritul transparenței, dar și al bunei colaborări, de aceea își informează constant cetățenii cu privire la activitatea sa, mereu într-un mesaj adresat cu prietenie și din care numărul personal de telefon este nelipsit din formula de încheire.

Acesta a anunțat recent că în comuna sa continuă lucrările de reabilitare ale Căminului Cultural, motivând că “nu este suficient să inițiezi sau să promovezi un proiect doar în pragul anilor electorali, pentru a lua ochii și voturile, iar apoi să uiți de proiect și de cetățeni”.

Acesta completează că “dacă rămân pe hârtie, acele proiecte nu ajută la nimic. Proiectele trebuie duse la capăt și redate comunității, nu folosite ca șantaj electoral, așa cum s-a întâmplat, din păcate, ani la rând în Comuna Holboca”.

În toți cei patru ani de când a fost ales viceprimar, Neculai Pamfil a demonstrat că munca și perseverența dau rezultate, implicându-se îndeaproape inclusiv în implementarea proiectelor aflate în derulare, pe care alții le-au inițiat, dar apoi le-au abandonat. Acesta nu a acceptat ca proiectele să fie lăsate de izbeliște.

Din nefericire, timp de prea multă vreme, în comuna Holboca actuala administrație a practicat o politică de clan, o politică a intereselor personale, nu a interesului public. Când au simțit riscul de a-și pierde funcțiile, spune Neculai Pamfil, “puterea și accesul la banul public, au fost cuprinși brusc de hărnicie, fie cu un an înainte de alegeri, fie pe ultima sută de metri, chiar în an electoral”.

Neculai Pamfil și-a informat concetățenii că își dorește să crească ritmul dezvoltării în comună, deoarece fiecare sat din comună trebuie să beneficieze de condiții civilizate de trai.

Pentru perioada 2021-2027, informează acesta, Guvernul alocă un buget de circa 8 miliarde de lei pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare. De asemenea, alocă 1 miliard de euro, din fonduri europene, pentru construcția de rețele de distribuție a gazelor naturale, în perioada 2020-2027.

În acest sens, “La nivelul Comunei Holboca, am demarat deja demersurile necesare pentru a continua atât extinderea rețelelor de utilități în fiecare sat din comună, cât și asfaltarea. Așa cum am demonstrat pe parcursul fiecărui an, sunt omul angajamentelor onorate, nu al promisiunilor deșarte” -spune Neculai Pamfil.

În satul Holboca continuă și lucrările de construire a grădiniţei cu program prelungit.

De asemenea, comunică actualul viceprimar, sunt “prevăzute alte două proiecte prin care investim în educaţia copiilor din comunitatea noastră: construirea unei creșe, în Dancu și a unei grădinițe în Valea Lungă. Aici, vom reabilita clădirea școlii și o vom reda celor mici, ca spațiu modern pentru educație și joacă”.

Neculai Pamfil măturisește că el crede foarte tare în zicala “Omul sfințește locul.” Dar și în proverbul “Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă în traistă.” De aceea, întrucât a demarat un nou proiect, a dorit să le împărtășească cetățenilor ultimele informații despre stadiul acestuia.

În comuna Holboca există o biserică înscrisă pe lista naţională a monumentelor istorice, clasificată cu numărul IS-II-m-B-04181 în rândul monumentelor din Patrimoniul cultural naţional al României: Biserica Sfântul Nicolae. Aceasta a fost inițial reclădită în anul 1805, pe ruinele vechii biserici, iar proiectul de consolidare şi restaurare a început în 1998.

Neculai Pamfil spune că “Există fonduri dedicate monumentelor istorice și ar fi fost păcat să nu le accesăm. Prin urmare, am făcut deja demersurile pentru a obține finanțarea necesară finalizării lucrărilor. Am întocmit și am depus solicitarea de finanțare la Secretariatul de Stat pentru Culte, din cadrul Ministerului Culturii, Cultelor și Patrimoniului Național, pentru suma de circa 3 milioane de lei, fonduri necesare pentru a termina lucrarea, mai exact pentru a restaura și interiorul bisericii”.

“Avem datoria morală de a păstra și de a cinsti moștenirea culturală a înaintașilor noștri. Cu implicare, perseverență și bună credință, finalizăm restaurarea bisericii Sfântul Nicolae” – încheie Neculai Pamfil.