De Crăciun vom mânca carne mai scumpă și de import

0
1104

Pesta porcină a afectat multe județe din țara noastră, iar consecințele se văd acum, când prețul cărnii de porc a explodat, iar importurile au crescut semnificativ.

Țăranii spun că în niciun an carnea de porc nu a fost așa scumpă, iar unii chiar s-au împrumutat ca să aibă ce pune pe masa de Crăciun. Din păcate însă, fermierii spun că prețul cărnii a crescut doar în magazine, creșterea fiind una speculativă și nefiind cauzată de fermieri.

Mary Pană, preşedintele ACEBOP: „Membrii ACEBOP nu înțeleg această creștere, deoarece în această perioadă consumul de carne este scăzut.”

În acest context, reprezentanţii crescătorilor şi exportatorilor de bovine, ovine şi porcine din România solicită marilor lanţuri de magazine să revizuiască preţurile de la raft pentru a creşte consumul, cât şi preţul oferit producătorilor.