Jurnalistul Pavel Lucescu, despre “băieții deștepți” din USR, cei motivați de venit, statut și influență

0
844

Într-o postare pe contul său personal de facebook, jurnalistul Pavel Lucescu a realizat o analiză asupra “tot mai obositorului scandal din USR-PLUS”. Acesta explică cum s-au infiltrat în interiorul partidului “băieții deștepți”, mânați de pragmatism, iar nu de principii morale și cum au ajuns aceștia să câștige puterea.

Redăm în continuare conținutul postării:

După ce, în primii doi ani, în cele două partide (USR și PLUS) au intrat masiv oameni mânați de entuziasm și de principii morale (nu zic de meritocrație, că am văzut prea mulți tolomaci cu doctorat), după ce s-a simțit că valul popular le ajută, au apărut ”băieții deștepți”. Ăștia apar oriunde e rost de ceva profit, iar în cazul ăsta profit înseamnă venituri, statut și influență de parlamentar, consilier local sau județean, șef numit peste vreo instituție, bani din viitoare contracte cu statul pe filieră de partid.

Băieții ăștia deștepți au înțeles rapid care-i tabăra cu care se pot acomoda cel mai bine, aia formată din oameni pragmatici, care știu ce vor și știu cum se obține ce vor. Au înțeles că puterea într-un partid nu se câștigă nici cu fapte și nici cu vrobe ci cu ORGANIZARE. Să ne organizăm fraților, asta a fost deviza. Ne adunăm, dăm telefoane, ne invităm prietenii și rudele în partid, totul cu scopul de a ne asigura numărul de voturi de care avem nevoie pentru a fi cei care fac jocurile. Barna style. Nu că Barna ar fi capul răutăților, ci că în el și-au văzut ”băieții deștepți” viitorul.

Așa se face că USR-PLUS e pe cale să devină a f***g old party. Cu oameni ”noi” și tineri.

Idealiștii și cei care n-au înțeles că politica e despre cum te organizezi, cum îți construiești alianțe și cum îți aranjezi voturile, au cam luat-o peste bot. Și doare, dar viața e greu.