VIDEO “Generațiile UE” Un documentar despre istoria Europei, realizat în România, a fost prezentat înainte de discursul privind Starea Uniunii

0
733

Reprezentanța Comisiei Europene în România a difuzat marți, în ajunul discursului anual al președintelui Comisiei Europene privind Starea Uniunii, un documentar despre istoria Europei, realizat în România, sub titlul “Generațiile UE”. 

Documentarul marchează cele mai importante momente care au condus la Uniunea Europeană de astăzi.

„Uniunea Europeană este un dar făcut de europeni pentru europeni. Europeni care au văzut întunericul la amiază, dar care au avut darul reconcilierii. Aceleași generații care au trecut prin ororile celui de-al Doilea Război Mondial au înțeles că rostul lor este de a construi, nu de a demola, de a uni, nu de a separa. Pariul lor este astăzi mai actual ca niciodată: împreună suntem mai puternici!”, se arată într-o postare pe Facebook a Reprezentanței Comisiei Europene în România.

PREMIERĂ: Generațiile UE. Istoria Europei pe scurt.

Cu o zi înainte de discursul privind starea Uniunii (#SOTEU), care va fi susținut de președinta Comisiei Europene, vă invităm să urmăriți documentarul: Generațiile UE. Istoria Europei pe scurt. Documentarul marchează cele mai importante momente care au condus la Uniunea Europeană 🇪🇺 de astăzi.În curând, documentarul va beneficia și de o versiune cu subtitrare în limba engleză.

Gepostet von Comisia Europeană în România am Dienstag, 15. September 2020

Ursula von der Leyen susține miercuri primul său discurs privind Starea Uniunii Europene în timpul celei mai grave crize din istoria UE

În contextul pandemiei de COVID-19 și a crizei economice, eurodeputații vor trece în revistă realizările obținute până în prezent de Comisia condusă de von der Leyen.

În prima sa dezbatere privind Starea Uniunii Europene, cu începere de la ora locală 9:15 în dimineața zilei de miercuri (10:15 ora României), Ursula van der Leyen va prezenta activitatea Comisiei pentru a atenua criza economică și sanitară provocată de CODVI-19 și va prezenta viziunea sa privind redresarea economică, lupta împotriva schimbărilor climatice și situația din vecinătatea Europei.

Liderii grupurilor politice vor evalua activitatea Comisiei și își vor exprima opiniile cu privire la prioritățile Comisiei pentru 2021.

Dezbaterea privind Starea Uniunii Europene reprezintă un moment-cheie pentru a demonstra responsabilitatea Comisiei Europene față de reprezentanții UE aleși în mod democratic. Discuțiile se concentrează asupra unor aspecte importante precum redresarea socială și economică, schimbările climatice, șomajul în rândul tinerilor și migrația.

Acest eveniment anual este semnificativ pentru a promova o Uniune mai transparentă și mai democratică. Reprezintă o oportunitate de a aduce Uniunea Europeană mai aproape de cetățenii săi, evidențiind principalele puncte de acțiune și provocările din anul respectiv. Drepturile cetățenilor și procesul democratic stau la baza acestei dezbateri plenare unice.

Prima dezbatere privind starea Uniunii a avut loc la Strasbourg la 7 septembrie 2010, alături de președintele Comisiei în acel moment, José Manuel Barroso.