VIDEO ,,Badulescu’’ de la Podu Iloaiei. Primarul Istrate a intervenit si intrerupt interviul unui consilier local din opozitie

0
56

Asa cum s-a obisnuit de 8 ani de zile, primarul Constantin Istrate blocheaza orice initiativa a consilierilor din opozitie de a dezvolta proiecte la nivel local.
Primarul orasului Podu Iloaiei tine orasul inchis pentru investitori.
Dupa ce 3 ani de stangare pentru deschiderea Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Populatiei din Podu Iloaiei si un an de amanari din iulie 2019 pana in iulie 2020, edilul local a tinut sa intrerupa interviul unui consilier local din opozitie si sa demonstreze ca usa de acces al serviciului public cu pricina este intradevar inchisa pentru locuitorii orasului din Podu Iloaiei.
,,Badulescu’’ de la Podu Iloaiei a tinut sa intrerupa interviul contracandidatului sau si sa-l apostrofeze in timp ce acesta sustinea un interviu pentru Pulsul Iesean.

Lansat in premiera in anul 2016 pe agenda electorala a candidatului Ioan Alexa la primari aPodu Iloaiei, deschiderea Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Populatiei a devenit o povara pentru administratia condusa de Constantin Istrate.

05.01.2017 – consilierul Ioan Alexa inregistreaza solicitarea nr 171/05.01.2017 la Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor Iasi pentru a infiinta un serviciu public comunitar local de evidenta a persoanelor (S.P.C.L.E.P.) la nivelul orasuluI Podu Iloaiei

31.01.2017 – Realizeaza o expunere de motive si depune un proiect de hotarare cu nr 1192/31.01.2017 privind inceperea procedurilor legale in vederea obinerii avizului privind infiintarea Serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor in Podu Iloaiei.

2017 – Primarul Constantin Istrate saboteaza proiectul consilierului PNL si aloca fonduri infime pentru acesta. Orasul Podu Iloaiei pierde sansa sa implementeze acestp roiect inca din 2017!

Primavara 2018 – consilierii PNL din Podu Iloaiei depun un amendament la proiectul de Buget de Venituri si Cheltuieli peanul 2018 prin care se aloca suma de 25.000 lei din bugetul local pentru realizarea acestei investitii.

2018– Primarul Constantin Istrate ignora proiectul consilierilor PNL si nu face NIMIC cu fondurile alocate. Deschiderea acestui serviciu public local stagneaza de 2 ANI!

18.04.2019 – consilierii PNL din Podu Iloaiei depun pentru al treilea an la rand un amendament la proiectul de Buget de Venituri si Cheltuieli pe anul 2019 prin care se aloca suma de 30.000 lei din bugetul local pentru realizarea acestei investitii.

Vara 2019 – primarul Constantin Istrate da asigurari ca acest serviciu va fi pus in functiune incepand cu luna august 2019.

August 2019 – primarul Constantin Istrate spune ca va fi gata aceasta investitie in luna noiembrie 2019

Noiembrie 2019 – primarul Constantin Istrate spune ca va fi gata in luna ianuarie 2020

Ianuarie 2020 – primarul Constantin Istrate spune ca va finaliza aceasta investitie in luna februarie

Mai 2020 – primarul Constantin Istrate ofera consilierilor locali un al zecelea termen privind finalizarea acestei investitii – luna iulie.

Esecul unui proiect de interes local dupa 3 ani de zile de amanari ale primarului Constantin Istrate

Desi proiectul PNL privind infiintarea Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Populatiei din orasul Podu Iloaiei prevedea deservirea localitatilor din jur: Popesti, Sinesti, Madarjac, Dumesti, Erbiceni, Letcani, primarul a preferat sa tina inchis orasul comunelor din jur.

,,Legea prevede ca avem posibilitatea ca acest Serviciu Public Comunitar Local de Evidenta a Populatiei din Podu Iloaiei sa vina in sprijinul a 40.000 de persoane cu cele doua persoane deja angajate pe acest departament. Locuitorii din Popesti, Sinesti, Madarjac, Dumesti, Erbiceni, Letcani odata cu deplasarea lor la Podu Iloaiei ar fi adus si alte venituri la bugetul local indirect, prin cumparaturile pe care acestia le realizeaza de la micile afaceri din Podu Iloaiei’’, a declaratconsilierul PNL, Ioan Alexa.