Vești bune pentru ieșeni – vor fi construite 5 cinematografe!

0
261

Anul 2020 începe cu o veste bună pentru iubitorii de cultură din Iași. Ion Ștefan, actualul Ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, a adăugat prin ordin de ministru, pe lista-sinteză a obiectivelor de investiții din cadrul Subprogramului „Săli de cinema”, derulat de Compania Națională de Investiții, două investiții pentru renovarea și extinderea sălilor de cinema de la Beiuș (Bihor) și municipiul Iași. Astfel, numărul unităților administrativ-teritoruiale care vor primi finanțare pentru săli de cinema a ajuns la 38 .

Pe lista publicată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administratiei apar 6 proiecte care urmează să bucure cinefilii ieșeni. Astfel că 5 cinematografe noi vor fi construite, urmând să se bucure de acestea locuitorii din Balș, Ciohoreni, Hârlău, Valea Lupului și Voinești, în timp ce în municipiul Iași va fi reabilitat, modernizat, extins și dotat Cinematograful Trianon, situat pe Strada Alexandru Lăpușneanu, nr 12.

Programul de Național de Construcții de Interes Public sau Social este derulat prin intermediul Companiei Naționale de Investiții și urmărește realizarea de investiții menite să asigure dezvoltarea economică și socială a țării prin crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea economiei pe plan local și îmbunătățirea condițiilor de viață a cetățenilor.

În implementarea obiectivelor de investiții se au în vedere solicitările primite de la autoritățile publice locale și de la alți potențiali beneficiari în vederea corelării acestor investiții cu necesitățile din teritoriu.