Un Muzeu de Anatomie va fi inaugurat la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi

0
512

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) din Iaşi a informat că la sfârşitul acestei săptămâni va fi inaugurat Muzeul de Anatomie “Prof. dr. Honoris Causa Vasile Coţofan”.

“Adunând o multitudine de piese care au servit ca material didactic şcolii de medicină veterinară, a fost creat un muzeu pe care îl revitalizăm. Exponatele sunt piese conservate reprezentând aproape toate speciile de animale domestice şi unele sălbatice aparţinând faunei României, unicate pe plan naţional şi european. De asemenea, o colecţie unică pentru eredopatologie, cu piese formolate sau conservate prin mumifiere a fost restaurată şi pusă la dispoziţia vizitatorilor”, a precizat prof. univ. dr. Liviu Miron, prorector cu cercetarea ştiinţifică şi relaţiile internaţionale din cadrul USAMV Iaşi, conform Radio Iași. Acesta a menţionat totodată că muzeul va fi redeschis studenţilor, elevilor şi tuturor persoanelor interesate de lucrările expuse în clădirea USAMV Iaşi, unde îşi au sediul Facultăţile de Medicină Veterinară şi Zootehnie.

“Echipa colegilor anatomişti din facultate doreşte să pună la dispoziţia studenţilor nişte exponate un pic mai bine protejate, un pic mai bine prezentate şi credem că şi efortul nostru de a susţine financiar dezvoltarea unui astfel de muzeu va fi răsplătit prin vizita tuturor ieşenilor care doresc să vină, să observe şi să constate cum talentul poate crea o plăcere vizuală fără margini oricărei fiinţe sensibile. Vă aşteptăm şi cu prilejul Zilelor Porţilor Deschise, Nopţii Cercetătorilor sau cu diferite alte ocazii”, a mai spus Liviu Miron