UAIC desfășoară cursurile online, însă practica trebuie realizată față în față pentru ca diplomele să fie recunoscute în UE

0
379

Senatul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a decis, în urma propunerii făcute de către Consiliul de Administraţie, ca activitatea didactică de la toate facultăţile să se mute în mediul online, în condiţiile în care au fost depistate mai multe cazuri de infecţie cu virusul SARS-COV-2 în rândul personalului administrativ şi al studenţilor. 

Practic, această decizie se va aplica pentru seminarii şi laboratoare, în contextul în care cursurile s-au desfăşurat la toate facultăţile, de la început, online, mai puţin la cele de Teologie Ortodoxă şi Romano-Catolică. Însă, cum facultăţile au avut autonomie în a-şi lua propriile decizii, o parte dintre acestea, cum ar fi Facultatea de Economie şi Administrarea a Afacerilor, a organizat de la început activitatea didactică online.

În momentul actual, doar activităţile de tutorat, de coordonare licenţă, master şi la doctorat se mai desfăşoară faţă în faţă.

Cu toate acestea, rectorul UAIC, Tudorel Toader, a explicat că trebuie să fie realizate faţă în faţă, în condiţii de siguranţă, cel puţin 30% dintre activităţile practice, laboratoarele în esenţă, pentru ca diplomele studenţilor să fie recunoscute, scrie Ziarul de Iași.

“Se suspendă seminariile, dar laboratoarele trebuie să fie organizate 30% faţă în faţă, este o normă europeană care spune că trebuie să fie acel procent pentru ca să fie recunoscută activitatea didactică. Am lăsat facultăţilor libertatea să decidă orarul, pentru a fi respectate cât mai bine normele de siguranţă”, a declarat Tudorel Toader.