Tren metropolitan, pe agenda viitoarei conduceri liberale a Consiliului Județean

0
2605

Ca urmare a vizitei de ieri, la Iași, a Secretarului de Stat în Ministerul Dezvoltării, Mihai Veștea, a fost adusă în discuție posibilitatea înființării trenului metropolitan. Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor și președinte PNL Iași, Costel Alexe, a precizat că trenul metropolitan va deservi mai multe comune, printre care Valea Lupului, Lețcani, Miroslava, Tomești și Holboca.

„Când vorbim pe infrastructură, cu siguranță Iașul poate să aibă orice alt județ are. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, va fi prezent la Iași în perioada următoare, când vom discuta atât de Autostrada A8 cât și de centura ocolitoare, Vom avea tren metropolitan şi în Zona Metropolitană a municipiului Iaşi, care să deservească interesele comunităţilor din Iaşi, Valea Lupului, Leţcani, Miroslava, Tomeşti, Holboca. Este un obiectiv important asumat de noi în acest parteneriat, în ceea ce privește infrastructura și pe care îl vom duce la bun sfârșit. Aș putea spune că suntem avansați inclusiv cu strategia prin care vrem să oferim tuturor locuitorilor din Zona Metropolitană a municipiului Iași și servicii de transport public moderne”, a spus Costel Alexe.

În ceea ce privește transportul public, municipalitatea ieșeană va deveni membru fondator al Asociației Metropolitane de Transport Public Iași (AMTPI). Conform unui proiect de hotărâre care va fi dezbătut în ședința Consiliului Local de joi, 30 iulie, alături de Municipiul Iași, pe lista fondatorilor AMTPI se vor număra Consiliul Județean Iași și primăriile comunelor Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Comarna, Holboca, Miroslava, Popricani, Rediu, Schitu Duca, Tomești, Țuțora, Ungheni, Valea Lupului și Victoria.