Trei primării din Iași vor primi finanțare în cadrul Programului Iluminat Public Ecologic – lista a fost publicată miercuri

0
715

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat prima listă cu dosarele aprobate în cadrul Programului Iluminat Public Ecologic, iar printre cele 27 de proiecte aprobate există și 3 din județul Iași. Este vorba despre proiectele depuse de primăriile din Șipote, Mircești și Strunga.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a susținut permanent faptul că proiectele menite să ajute comunitatea nu trebuie să fie îngrădite de criteriul apartenenței politice.

„Nu concep o separare a ieşenilor în funcţie de afinităţile lor politice sau de culoarea primarului. Îi tratez pe toţi la fel, sprijinindu-i să-şi dezvolte comunităţile, să deblocheze proiecte, să atragă noi investiții în comunitățile pe care le reprezintă” – a declarat ministrul, menționând și că „prin fiecare acțiune întreprinsă de Guvernul PNL, am demonstrat că nu am făcut diferențe și că există o echitate”.

Pe site-ul www.afm.ro poate fi consultată, începând de miercuri lista cu primele 27 de unități administrativ-teritoriale care vor beneficia de fonduri pentru modernizarea sistemelor de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat având un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED, precum şi achiziţionarea şi instalarea sistemelor de dimare/telegestiune care permit reglarea fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv de investiţii.

Pentru acest program, finanţarea se acordă în procent de maximum 90% din cheltuielile eligibile şi în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi, respectiv maximum 500.000 lei pentru UAT cu o populaţie de până la 4.000 locuitori și maximum 1.000.000 lei pentru UAT cu o populaţie de peste 4.001 locuitori.