Trei muzee pot fi vizitate gratuit de 1 Decembrie

0
782

Trei muzee din incinta Palatului Culturii vor putea fi vizitate gratuit astăzi, de Ziua Naţională a României, ieşenii având ocazia să admire lucrări de artă, imagini şi obiecte datinile şi obiceiurile de iarnă sau cutii şi ceasuri muzical – scrie Ziarul de Iași.

De asemenea, în Holul de Onoare al Palatului Culturii, este deschisă o expoziţie de fotografie, concepută pentru a atrage atenţia asupra pericolului social al bullying-ului. În ceea ce priveşte expoziţiile pe care ieşenii le vor putea vizita, la Muzeului de Artă sunt expuse lucrări din cadrul evenimentului „Gravura, atribut feminin” care reuneşte numeroase lucrări din Colecţia de stampe a Muzeului. Tot la Muzeul de Artă, publicul poate vedea lucrări semnate de importanți artişti români.

La Muzeul Etnografic al Moldovei va debuta pe 1 decembrie expoziţia „Datini şi obiceiuri de iarnă”, care reuneşte măşti tradiţionale, recuzită din alaiurile specifice sărbătorilor de iarnă şi lucrări de artă naivă. Tot în cadrul acestui muzeu pot fi admirate diferite obiecte şi ţesături tradiţionale. În cadrul Muzeul Ştiinţei și Tehnicii „Ştefan Procopiu” vor putea fi văzute instrumente de muzică mecanică, dar şi obiecte de patrimoniu din diverse domenii ale tehnicii precum orologerie, fotografie şi cinematografie, electricitate, telegrafie, telefonie, radio şi calculatoare. 

De asemenea, în Holul de Onoare al Palatului Culturii, este deschisă o expoziţie de fotografie, concepută pentru a atrage atenţia asupra pericolului social al bullying-ului. În ceea ce priveşte expoziţiile pe care ieşenii le vor putea vizita, la Muzeului de Artă sunt expuse lucrări din cadrul evenimentului „Gravura, atribut feminin” care reuneşte numeroase lucrări din Colecţia de stampe a Muzeului. Tot la Muzeul de Artă, publicul poate vedea lucrări semnate de importanți artişti români. La Muzeul Etnografic al Moldovei va debuta pe 1 decembrie expoziţia „Datini şi obiceiuri de iarnă”, care reuneşte măşti tradiţionale, recuzită din alaiurile specifice sărbătorilor de iarnă şi lucrări de artă naivă. Tot în cadrul acestui muzeu pot fi admirate diferite obiecte şi ţesături tradiţionale. În cadrul Muzeul Ştiinţei și Tehnicii „Ştefan Procopiu” vor putea fi văzute instrumente de muzică mecanică, dar şi obiecte de patrimoniu din diverse domenii ale tehnicii precum orologerie, fotografie şi cinematografie, electricitate, telegrafie, telefonie, radio şi calculatoare.