Andrei Năstase: Iubirea de țară este o datorie nobilă

0
122

Ziua nașterii lui Mihai Eminescu a fost întotdeauna un motiv de bucurie națională, Iașul organizând mai multe manifestări precum recitaluri de poezie, concerte și expoziții dedicate poetului național.

Andrei Năstase, primarul ales al Municipiului Chișinăului, a participat astăzi la evenimentele organizate în Parcul Copou, alături de alți poeți din Republica Moldova. Nu este pentru prima dată când Andrei Năstase acceptă invitațiile la evenimentele culturale sau politice desfășurate la Iași, directorul Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, Adi Cristi, mulțumindu-i în cadrul evenimentului ”Eminescu, Măria Ta!” pentru participarea sa.

Într-un mesaj pe pagina oficială de Facebook, Andrei Năstase a precizat că iubirea de țară este o datorie nobilă, iar Eminescu a știut să își iubească țara cu toată ființa sa.

Oamenii nu se deosebesc atât prin ceea ce zic, cât prin ceea ce fac. Acesta e Adevărul eminescian de care mă conduc în viață, pentru că vorbele neacoperite de fapte sunt păsări ale pustietății. Așa m-a învățat Mama de mic copil, așa mi-a zis și Eminescu la maturitate. De la marele poet și publicist am mai deprins devotamentul și dragostea de neam și țară. Să-ți iubești țara cu angajarea totală a ființei tale, așa cum a făcut-o Eminescu, e o datorie nobilă, care obligă, dar și inspiră totodată. Astăzi, în ziua de naștere a lui Mihai Eminescu, să ne îndreptăm gândurile și privirea către opera sa și să o redăm vieții. Și așa să facem cât mai des – sunt sigur că de fiecare dată vom găsi acolo aspecte noi, nedescoperite încă, adevăruri, care din perspectiva actuală, vor străluci cu prospețime și înțelepciune nouă.” a precizat Andrei Năstase.