Trădarea omului de tinichea

0
327

Costel Alexe, deputat și Președinte al Partidului Național Liberal, Filiala Iași, condamnă atitudinea lui Maricel Popa, având în vedere că Iașul a fost uitat și în acest an atunci când s-a realizat bugetul pentru anul 2019.

”Pe 24 ianuarie, la Ruginoasa, la sedința solemnă a Consiliului Județean Iași, prilejuită de împlinirea a 160 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, am ales să nu răspund afirmațiilor tendențioase și defăimătoare ale consilierului județean Maricel Popa, afirmații pline de impocrizie și demagogie.

I-am transmis atunci și iată că în doar 2 săptămâni s-a adeverit că minciuna și ipocrizia au picioare scurte și incapacitatea lui politică și administrativă va fi reflectată cu precizie în legea Bugetului de stat pe 2019, acolo unde 2 ani consecutivi nu a obținut nimic pentru prezentul și viitorul Iașului!

Anual asistăm la un deja-vu politic, fiind iată a 3 a Lege a Bugetului de Stat cu Maricel Popa în fruntea județului și a armatei PSD în care proiectele majore ale Iașului și Moldovei nu sunt prioritizate și finanțate.

În cel mai fericit caz suntem amăgiți cu praful de pe tobă în preajma rectificărilor bugetare, care în mandatele lui Dragnea au fost cu precădere rectificări negative, visteria fiind mai tot timpul goală sau dirijată politic.

Singura constantă în toți acești ani este politica servilismului politic promovată de PSD Iași, cu Maricel Popa, un președinte neputincios și obedient, interesat doar de conservarea funcției sale.

Deși are un mandat de reprezentare din partea ieșenilor și este direct răspunzător pentru destinul a peste 800.000 de locuitori, omul de tinichea din fruntea administrației ieșene acceptă cu nerușinare un buget în care nu se regăsesc principalele proiecte ale Iașului:

  • Autostrada Unirii, proiect finanțabil exclusiv grației unei legi votate în Parlament, lege respinsă de unii parlamentarii PSD de Iași în comisia de specialitate
  • Varianta Ocolitoare a Municipiului Iași, proiect ce zace de 6 ani în sertarele Ministerului Transporturilor, deși personal am strâns semnături de la primarii din Zona Metropolitană, de la parlamentarii ieșeni, de la consilierii județeni și locali, pentru a fi inclusă cu prioritate în agenda rectificărilor bugetare

La capitolul premiere rușinoase, gândiți-vă că Gala Sportului Ieșean a fost  organizată într-un teatru și nu într-o sală de sport modernă, o adevărată batjocură la adresa sportivilor și iubitorilor de sport din Iași.

În lipsa unei săli pentru spectacole, Filarmonica Moldova Iași își ține spectacolele în Atriumul unui centru comercial, iar semifinala Eurovision a fost organizată într-o sală de sport fără acustică.

Cu o filială în degringoladă, cu lupte politice interne, cu peste 20 de primari și parlamentari PSD Iași ce bat la porțile Pro România, negociind viitoarele funcții cu Victor Ponta, cu câțiva pretendenți la funcția de președinte de filială, nevolnicul Maricel Popa face din nou blatul cu Liviu Dragnea și alege interesul personal, salvarea proprie funcții în fruntea Iașului în detrimentul unei negocieri dure prin care să impună proiectele vitale Iașului în bugetul pe 2019!

Domnule Maricel Popa, politic sunteți la ultima strigare, cei 3 ani irosiți pe scaunul de Președinte al Consiliului Județean Iași fiind o veritabilă rușine în istoria administrație ieșene.

Domnule Maricel Popa, vă tot repet din prima zi de mandat:

Treziți-vă, ridicați-vă la nivelul funcției pe care o ocupați, fructificați avantajul de a fi președintele celui mai mare județ din Moldova, fructificați avantajul de a conduce o adevărată forță politică regională: 7 parlamentari, 4 primari de orașe ș o zeci de primari de comună și sute de consilieri locali!

Ionel Arsene de la Neamț, Dumitru Buzatu de la Vaslui, Doina Fedorovici de la Botoșani nu au împreună forța politică a Iașului și cu toate acestea de 3 ani alegeți să râmâneți doar un om de tinichea ruginit și incapabil, o umbră care face figurație în peisajul politic național.

Aveți toate pârghiile necesare, aveți șansa să dezvoltați acest județ, aveți oportunitatea să influențați destinele unei regiuni, aveți toate premisele pentru a reuși, sau pentru a intra în istorie ca niște marionete obediente în ecuaţia asigurării majorităţii parlamentare!” se arată în comunicatul de presă transmis de Costel Alexe, Președinte PNL Iași.