Stadionul San Paolo din Napoli va fi redenumit în Stadionul Diego Armando Maradona

0
840
(FILES) In this file photo taken on April 14, 2007 Supporters help to set up a giant banner depicting soccer star Diego Maradona as "The King" and a small one above reading "resist" at the San Paolo Stadium in Naples within the Italian second league championship football match between S.S.C. Napoli vs F.C. Pescara. - Argentinian football legend Diego Maradona passed away on November 25, 2020. (Photo by MARIO LAPORTA / AFP)

Stadionul San Paolo din Napoli va deveni Stadionul Diego Armando Maradona, scrie La Repubblica.

Templul din Fuorigrotta dedicat fotbalului va purta numele campionului său. Schimbarea oficială va fi făcută în curând. Comisia de toponimie a municipalității se va întruni luni, dar dincolo de birocraţie, noul nume al Stadionului San Paolo este o realitate în mintea tuturor fanilor lui Diez, care miercuri a dispărut prematur la vârsta de 60 de ani.

Ideea, care s-a născut spontan, a traversat orașul, fiind aprobată în unanimitate. Primarul Luigi de Magistris a spus: “Am decretat stare de doliu în oraș și am decis să numim Stadionul San Paolo, Maradona. Napoli este unit în jurul unui fotbalist, care a făcut istorie în orașul nostru și care ne-a făcut să ajungem în paradisul fotbalului, atunci când ni se părea imposibil. L-am cunoscut pe Diego și în 2017 am avut onoarea de a-i acorda cetățenia onorifică. Este un argentinian napolitan”.

San Paolo a fost mereu scena preferată a argentinianului, iar acum, îi va purta și numele, numindu-se Stadionul Diego Armando Maradona din Napoli.