Silk District anunță intrarea în forță pe piața rezidențială din Iași

0
186

Luna februarie aduce cu sine startul operaționalizării proiectelor comunității Silk District, care se anunță a fi cea mai “cool” din domeniul rezidențial ieșean, conform presei locale. Este prima abordare de tip regenerare urbană care țintește să schimbe radical o zonă anostă a orașului, dar cu potențial deosebit. Este vorba de suprafața ocupată de fosta Fabrică de mătase “Tomiris”, situată la 20 de minute de mers de jos de “Palas” și 10 minute distanță de complexul studențesc “Tudor Vladimirescu”. 

Prime Kapital, dezvoltatorul Silk District, a anunțat că în prima etapă a proiectului vor fi construite 315 apartamente (studiouri duble, apartamente cu 2, 3 și 4 camere) și circa 400 locuri de parcare. Lucrările urmează să fie demarate în vara acestui an. 

Locuințele sunt dispuse în 40 de layout-uri diferite, ce pun pe prim plan funcționalitatea și maximizarea spațiului, fiind adaptate la stilul de viață modern și nevoile actuale ale proprietarilor. Echipa Prime Kapital, care se ocupă de punerea în practică a acestora, numără peste 200 de specialiști în domeniul imobiliar, ce îmbină competențe multidisciplinare, de la achiziția, designul și construcția proiectelor până la închirierea, vânzarea și administrarea proprietăților.

Silk District va fi un cartier verde, lipsit de mașini, staționarea acestora urmând a fi făcută în parcări multilevel, încadrate atent între clădirile rezidențiale. În plus, proprietarii vor avea la dispoziție stații de încărcare pentru vehicule electrice. Circa 4 hectare din cele 10 ale complexului vor fi dedicate spațiilor verzi, locurilor de joacă, aleilor și teraselor. 

În Silk District, viitorii proprietari vor avea acces la numeroase facilități și tot ce este necesar pentru confortul zilnic: magazine, farmacie, restaurant, cafenea, parc, zone de relaxare, facilități de fitness și spații pentru activități sportive.

„Silk District va schimba panorama zonei prin reconversia fostului sit industrial și va crea o nouă comunitate urbană, diminuând presiunea existentă pe centrul orașului. Este primul proiect din categoria lui care va crea un cartier modern, adaptat nevoilor generațiilor tinere și în pas cu trendurile internaționale. Centrat în primul rând pe oameni și pe un stil de viață sănătos, proiectul are la bază concepte și tehnologii de dezvoltare verzi, acestea fiind integrate încă din faza incipientă. Prin Silk District, Prime Kapital devine pionier pentru dezvoltarea și implementarea acestui concept de cartier modern. Ne propunem ca Silk District să se autosusțină și să se dezvolte durabil, aliniat cu obiectivele verzi ale orașului” a declarat Maggie Kitshoff, Partener Rezidențial Prime Kapital.

Prima etapă a lucrărilor complexului Silk District va fi finalizată până la sfârșitul lui 2022. Apartamentele vor avea un design curat, fără stâlpi sau grinzi vizibile, tavane înalte și ferestre de mari dimensiuni, dar și acces la un balcon sau o terasă.

Detalii legate de modul de achiziție a apartamentelor pot fi găsite pe pagina de contact a site-ului silkdistrict.ro. Suprafața unităților prevăzute în proiect variază în funcție de tipul de apartament. Pentru studiourile duble suprafețele sunt cuprinse între 43mp și 46 mp, iar apartamentele cu 2 camere au suprafețe cuprinse între 53mp și 65 mp. În ceea ce privește apartamentele cu 3 și 4 camere, suprafețele sunt cuprinse între 71mp și 103 mp, respectiv între 90mp și 118 mpFiecare apartament, indiferent de numărul de camere, are acces, după caz, la o terasă, logie, balcon sau grădină cu suprafață generoasă. Prețurile beneficiază de reduceri de tip Early Bird și pleacă de la 59.000 EUR + TVA.