Senatorul USR de Iași, Dan Lungu, despre alegerile locale 2020: “eticheta de traseist a candidatului nostru ne-a tras în jos”

0
158

Senatorul USR de Iași, Dan Lungu, a condamnat, în cadrul unei conferințe de presă organizată luni, modul în care Cosette Chichirău a gestionat alegerile locale din 27 septembrie. Lungu a explicat cum au fost organizate alegerile interne din filiala USR Iași pentru desemnarea candidaților și de ce partidul a pierdut jumătate din votanți comparativ cu alegerile europarlamentare, consemnează ziareazi.ro.

Dan Lungu a vorbit despre eșecul întâmpinat în urma alegerilor locale, când Iașul a văzut o scădere de 37% la nivelul voturilor, comparativ cu rezultatele obținute de USR la alegerile europarlamentare.

”Cred că eticheta de traseist a candidatului nostru ne-a tras în jos, dat fiind faptul că USR are un electorat foarte exigent la problemele de integritate. De asemenea, a contat și înlăturarea lui Silviu Gurlui, care fusese ales în Conferința Județeană și era iubit de-ai noștri; activul de partid s-a demobilizat. În orașele din județ nu am obținut niciun consilier. Singura consolare sunt cei 9 consilieri pe municipiu și faptul că la primărie, în pofida scăderii dramatice a numărului de voturi, am obținut un procent onorabil, ajutați de prezența scăzută la vot. Electoratul în vârstă, speriat de COVID, a stat mai mult acasă decât cel tânăr, care e votantul nostru”, a declarat senatorul USR de Iași.

Totodată, Dan Lungu a menționat și folosirea „metodei autobuzului”, explicând că acesta se bazează pe acele grupuri de persoane care au drept de vot în partid, dar la care nu se poate ajunge, deoarece aceștia nu fac parte din grupurile interne de discuții, nu participă la dezbaterile de partid, iar datele lor nu sunt publice.