Ședință extraordinară de îndată pentru rectificarea bugetului județului Iași pe 2021

0
2302

Consilierii județeni s-au întrunit în format online pentru a dezbate patru proiecte de hotărâre. În cadrul ședinței, s-a aprobat rectificarea bugetului general al județului Iași pe anul 2021 și rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al R.A Aeroportul Iași pentru 2021 și estimări pentru 2022-2023.

Rectificarea era necesară ca urmare a alocării de la bugetul de stat a unui sprijin financiar pentru R.A. Aeroportul Iași.

Guvernul României a aprobat alocarea sumei de 6,53 milioane lei pentru Aeroportul Internațional Iași, ca ajutor de stat oferit aeroporturilor regionale, pentru depășirea dificultăților financiare cu care se confruntă acestea din cauza crizei generate de pandemia COVID-19. Ca urmare a alocării acestui sprijin, Aeroportul Internațional Iași estimează acoperirea pierderilor în exercițiului financiar 2021, un pas foarte important pentru continuarea proiectului de extindere și modernizare. Iașul are nevoie de un aeroport modern prin care să asigurăm dezvoltarea județului”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Consilierii județeni au mai aprobat o serie de credite de angajament pe 2022 pentru obiective de investiții ale Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” și organizarea, în luna ianuarie, de către Ansamblul Artistic Profesionist “Constantin Arvinte” al Consiliului Județean, a unui eveniment cultural-artistic dedicat aniversării Unirii Principatelor Române.