Secţie de arşi înfiinţată la Spitalul „Sf. Maria” Sidonia Susanu: În numele copiilor, îi mulţumesc enorm Preşedintelui Costel Alexe!

0
3474

În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Iaşi din 12 martie a fost aprobată înfiinţarea Secţiei de Arşi în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” din Iaşi, anual fiind internaţi aproximativ 160 de pacienţi cu diferite grade de arsură. Dacă până acum copiii din întreaga regiune a Moldovei ce sufereau arsuri de peste 20% din suprafaţa corporală erau trimişi la Bucureşti pentru tratament, odată cu înfiinţarea Secţiei de chirurgie plastică microchirurgie reconstructivă copiii vor putea primi tratamentul necesar la Iaşi!

Sidonia Susanu: În numele copiilor, îi mulţumesc enorm Preşedintelui Costel Alexe!

În cadrul conferinţei de presă susţinută astăzi de Costel Alexe, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria”, directorul medical Rani Alagha şi Sidonia Susanu, medic primar chirurgie plastică, estetică si microchirurgie reconstructivă, au fost prezentate cele mai importante aspecte privind înfiinţarea noilor secţiei şi necesitatea suplimentării numărului de posturi în organigrama spitalului pentru a acoperi necesarul de personal.

Sidonia Susanu: „În cei peste 20 de ani de carieră medicală este pentru prima când uşile la care batem ne-au fost deschise. În numele copiilor, îi mulţumesc enorm domnului Costel Alexe, Preşedintele Consiliului Judeţean, dar şi echipei spitalului, doamnei Manager Alina Belu şi directorului medical Rani Alagha. Tratamentul copilului ars era adaptat posibilităţilor medicale şi ştiinţifice încă din 2010 în cadrul spitalului, atunci când acesta a fost înfiinţat. Din 2017, odată cu noile reglementări ale Asociaţiei Europene de Arsuri, protocoalele europene au fost extrem de greu de implementat din cauza lipsei infrastructurii, însă abia acum, în luna martie, am reuşit să finalizăm acest lung proces. Cu bucurie am constatat că un proces care a durat patru ani s-a putut îndeplini acum în 3 luni.”

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași: „Administrația Consiliului Județean trebuie să fie un sprijin pentru comunitatea medicală ieșeană, iar de la preluarea mandatului, am susținut cu prioritate proiectele din domeniul sănătății. Înființarea Secției de chirurgie plastică microchirurgie reconstructivă din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” din Iași este de mult timp așteptată, atât de medicii ieșeni, cât și de copii și părinți. Doar cu astfel de investiții, pe care le vom prioritiza în acest mandat, vom depăși stadiul vorbelor și vom acționa concret pentru a pune Iașul pe harta marilor centre pediatrice din Europa de Est.”