Se construiesc primii km de autostradă în Iași

    0
    172

    În județul Iași se construiesc primii km de autostradă la cel de-al treilea lot al Autostrăzii A7, Mircești-Pașcani, unde, de curând au început lucrările.

    Sectorul Mircești – Pașcani are o lungime totală de aproape 29 km și trece prin cinci UAT-uri din județul Iași, respectiv Mircești, Hălăucești, Mogosești – Siret, Stolniceni – Prăjescu și Pașcani.

    Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor, Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași, Lucian Rusu, Secretar General Adjunct al Guvernului României, parlamentarii Alexandru Muraru și Sorin Năcuță, Andrei Cazacu, Administratorul Public al Județului Iași și Claudiu Bodoașcă, Administratorul Public al Municipiului Pașcani, au efectuat o vizită de lucru pe șantierul autostrăzii A7.

    „Peste 30 de luni, vom putea circula pe acest sector din autostrada A7 și vom avea o conexiune rutieră rapidă și sigură cu sudul țării. 1,8 miliarde de lei este investiția pentru construirea acestor primi km de autostradă din județul Iași, fondurile fiind asigurate din PNRR. În paralel, se lucrează și la nodul rutier de tip turbion, ce va avea 8 bretele și 12 pasaje, și va fi construit la sud de Pașcani, conectând cele două autostrăzi A7 și A8. După ani de așteptare, astăzi suntem mai aproape ca oricând de obiectivul de a avea autostrăzi în Moldova. Noi, guvernarea și administrația liberală, vom continua demersurile și pentru conectarea județului nostru prin autostrăzi. A8 și A7 sunt proiecte vitale pentru dezvoltarea Iașului. Mă bucur că suntem în fața acestei etape care arată că toate eforturile de până acum au dat rezultate. Este cert că Iașul nu mai poate funcționa cu infrastructura pe care o are în prezent. Dezvoltarea județului nostru depinde și de o infrastructură modernă, iar toate eforturile noastre trebuie să se concentreze pe A7, pe A8, pe toate obiectivele mari de infrastructură rutieră.” a menționat Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe. Primul și cel mai mare nod rutier turbion din România se construiește pe lotul 3 al autostrăzii A7, Bacău-Pașcani, situat la intersecția Autostrada Moldovei cu Autostrada Unirii. Acesta este localizat la sud de Pașcani, pe raza U.A.T.-urilor Stolniceni-Prăjescu și Pașcani și se va întinde pe o lungime de aproximativ 2 km și o suprafață de 220 hectare și va cuprinde 8 bretele, proiectate la viteza de 80 km/h, 12 pasaje (8 pasaje aferente A7 și 4 pasaje aferente A8) și 5 podețe.