Schimb de replici dure între şeful Consiliului Judeţean şi opoziţie, pe seama unui transfer de teren

0
606

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa şi consilierii judeţeni PNL au avut un schimb de replici dure după votul negativ dat de opoziţie pe un proiect de hotărâre care presupunea trasferul unui teren din sarcina primăriei Ruginoasa în administrarea CJ, care ar fi urmărit construirea unui Centru Zonal pentru Fotbal destinat copiilor sub 14 ani.

“Din păcate, deși am mobilizat toți factorii care pot fi implicați în această strategie, consilierii județeni liberali au considerat, probabil, că sportul ieșean nu merită șansa de a reveni în eșalonul național, motiv pentru care nu au votat astăzi preluarea de către Consiliul Județean a unei suprafețe de teren în comuna Ruginoasa pentru înființarea unui centru zonal de pregătire destinat copiilor și juniorilor. Pe mine nu m-a interesat niciodată apartenența politică a vreunui primar, atunci când a fost vorba despre proiecte administrative ce vizau dezvoltarea județului”, a spus Maricel Popa.

Consilierii judeţeni PNL, prin vocea liderului de grup, Romeo Vatră, au explicat că proiectul nu a avut nici bază legală, nici financiară: “Dincolo de o vădită tentativă electorală făcută în pripă de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, proiectul a venit pe masa consilierilor judeţeni ca o simplă intenţie şi nicidecum însoţit de o documentaţie justificativă care să facă trimitere, printre altele, la sursa de finanţare. Acest proiect nu are un fundament legal și economic pentru a fi aprobat în forma propusă. Primul pas pentru ca acest transfer să se concretizeze era aprobarea constituirii de către CJ a centrelor de fotbal pentru juniori și a unui buget pentru investițiile necesare susținerii acestui sport în întreg județul. PNL Iași susține un program coerent de spiijinire a sportului de performanță și de masă. Cerem prim consilierului judeţean să renunţe la practicile hazardate, politicianiste, privind inițierea proiectelor şi cheltuirea banilor publici fără a fundamenta proiectele cu studii de oportunitate. PNL Iasi va depune un proiect de hotărâre săptamana viitoare în care vom prezenta o viziune clară de dezvoltare a infrastructurii sportive în întreg județul, pentru a încuraja tinerii şi copii din toate comunele să facă sport de performanță”.