SCANDALOS! Maricel Popa fuge de răspunderea penală în privința Spitalului Covid de la Lețcani: vrea să fie senator ca să aibă imunitate parlamentară

0
388

După ce a blocat constant punerea în funcțiune a spitalului modular destinat pacienților cu Covid-19, iar pe numele său a fost depusă inclusiv o plângere penală, singura scăpare pentru Maricel Popa rămâne imunitatea parlamentară. Zis și făcut: Popa va candida ca să devină senator!

Recentul anunț că fostul președinte al Consiliului Județean Iași va deschide lista PSD Iași pentru Senat nu poate poate fi văzut decât sub forma unui cadou din partea colegilor de partid, dat fiind faptul că Marcel Ciolacu declara pe 5 octombrie că nu vor fi candidați cu probleme penale pe listele PSD: „În România sunt patru milioane de dosare penale. Nu ştiu câte am eu sau aveţi dvs. O să venim cu precizări. Nu o să fie candidaţi cu probleme penale pe listele PSD. Sunt mai multe propuneri. Totuşi, există prezumţia de nevinovăţie. Dar va fi o decizie politică. Dacă şi cei care sunt deja trimişi în judecată, cei care au o hotărâre a instanţei… voi face ce e mai bine pentru PSD şi pentru societatea românească”.

Se pare că în privința lui Maricel Popa a primat binele PSD, iar nu cel al societății.

Pe 4 septembrie 2020 grupul consilierilor judeţeni PNL Iaşi a depus împotriva lui Maricel Popa, fostul preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, a Alinei Popa, director executiv al EURONEST, şi ai altor funcţionari din cadrul acestor organisme, precum şi ai CJ Neamţ plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi.

Cum Maricel Popa ocupă o poziție eligibilă pentru Parlamentul României, imunitatea îi va fi asigurată, iar procurorii nu îl vor mai putea trage la răspundere pentru infracţiunile de corupţie pe care acesta le-a săvârșit.

Cel care se face vinovat de agravarea situaţiei epidemiologice la nivelul judeţului, ca urmare a întârzierii punerii în funcţiune a spitalului mobil nu scapă doar de răspunderea penală privind Spitalul Covid de la Lețcani.

Procurorii de la DNA Iași au descins recent la locuința lui Popa și la sediile comerciale ale fostului lider CJ și au început să ridice o serie de documente printre care și contractul încheiat de Poșta Romana cu SC Vitalef SA. Conform anchetatorilor, firma lui Popa primește lunar de la Poștă o chirie de 7.850 euro pe lună. Până la expirarea contractului, în anul 2022, firma lui Popa ar incasa în total o sumă uriașă: 365.000 euro.