Republica Moldova a trimis la Iași o numeroasă echipă medicală

0
1099

O amplă echipă medicală din Republica Moldova a sosit astăzi la Iași pentru a veni în sprijinul sistemului nostru sanitar care se confruntă cu un număr prea mare de persoane infectate cu COVID-19.

În total, au venit 22 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerului Sănătății al R. Moldova și 10 persoane din cadrul IGSU din țara vecină, două ambulanțe și un microbuz. Cazarea și masa celor 32 de persoane este asigurată din bugetul Consiliul Județean Iași prin intermediul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași.

Convoiul medical de sprijin a fost întâmpinat astăzi la sediul ISU Iași de către domnul Marian Grigoraș, prefectul județului Iași, doamna Diana Cimpoeșu, medicșef UPU-SMURD Iași, domnul Vasile Cepoi, directorul DSP Iași, domnul Florin Roșu, manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași și domnul Ionuț Grădinaru, inspector-șef ISU Iași. După formalitățile procedurale, echipajul din Republica Moldova urmează să ajungă la Spitalul mobil de la Lețcani.

Echipa medicală este formată din 11 medici (8 medici specialiști ATI și 3 medici interniști) și 11 asistente medicale (dintre care 7 cu specialitatea ATI).

Personalul medical din Republica Moldova delegat în misiunea de ajutor umanitar în lupta cu COVID-19 va fi prezent în România în perioada 18 octombrie – 31 octombrie.

„Republica Moldova a înțeles că avem nevoie de ajutor, că personalul nostru medical este insuficient și epuizat în fața numărului prea mare și prea brusc de infectări cu COVID-19. Colegii din Republica Moldova sunt mai mult decât bineveniți și au recunoștința noastră. Ei vor oferi sprijin corpului nostru medical și vor fi prezenți la Spitalul mobil de la Lețcani”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.