Realitatea virtuală folosită în Danemarca pentru a simula infectarea cu Covid-19 – cum arată

0
210

Cercetătorii din Danemarca folosesc realitatea virtuală pentru a determina mai multe persoane să se vaccineze împotriva COVID-19. În acest sens, ei au recurs la o simulare de deplasare printr-o mulțime infectată cu virusul, într-o piață a orașului, potrivit REUTERS.

Video disponibil AICI.

În cadrul unui experiment al Universității din Copenhaga, participanții au purtat ochelari VR (pentru realitate virtuală – n.r.) pentru a juca rolul unei persoane în vârstă care traversează piața, evitându-i pe oamenii îmbrăcați în roșu, infectați cu COVID-19. Personajele vaccinate sunt reprezentate îmbrăcate în albastru.

“A fost distractiv, cu siguranță. Ţi se pare că eşti acolo”, a spus Adam, un participant, care s-a “infectat” în simularea dintr-un parc din Copenhaga.

“Știm, după studii similare, că, după ce oamenii au trecut printr-o experiență de realitate virtuală ca aceasta, intenția lor de vaccinare crește. Am observat deja acest lucru în cazul COVID”, a spus Robert Bohm, profesor de psihologie la Universitatea din Copenhaga, referindu-se la un studiu online anterior. Ideea poate fi folosită în cabinetele medicale, a sugerat el.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că imunizarea previne 4 milioane până la 5 milioane de decese în fiecare an. În perioada februarie-martie, mai mult de un sfert dintre adulții din Uniunea Europeană au declarat că vor refuza un vaccin împotriva COVID-19, a arătat un sondaj al agenției europene Eurofound.