Reacţii acide la adresa lui Maricel Popa după ce a ales să organizeze şedinţa CJ la Ruginoasa

0
352

Opoziţia din Consiliul Judeţean a refuzat să participe, astăzi, la şedinţa ordinară organizată de Maricel Popa la Ruginoasa. PNL şi PMP au avut reacţii dure după ce şeful CJ a refuzat să ia în considerare solicitarea lor de a face şedinţa la Casa Pătrată.

“Pana unde vrea Maricel Popa sa se afunde, agatandu-se de ambiția provenită dintr-un orgoliu exacerbat de a transforma un proiect local în cel mai important proiect al județului? Să pui proiectul preluării unui teren de fotbal din Ruginoasa de cinci ori pe ordinea de zi, sa faci două ședințe de Consiliu Județean la Ruginoasa în cinci luni, sa folosesti copiii și locuitorii comunei drept factor de presiune pentru a forta o decizie favorabilă, este o amplificare irațională a unei ambiții patologice de a se face pe placul lui. Apucături de tiran, aranjamente machiavelice, mitomanie, mediocritate intelectuală, management haotic, acestea sunt caracteristicile mandatului lui Maricel Popa, salvatorul județului Iași. PNL nu va participa astazi la ședința de Consiliu Județean de la Ruginoasa, la fel vor face si colegii nostri din PMP, pentru că nu acceptam să fim figuranții lui Maricel Popa intr-un teatru regizat de acesta și primarul din Ruginoasa. Opoziția a depus o solicitare ca aceasta sedinta sa aiba loc la sediul CJ, la care până la această oră nu am primit niciun răspuns. Ca urmare, toate proiectele de patrimoniu riscă să fie blocate în această situație. Este o situație de blocaj fără precedent la Consiliul Județean, care se datorează exclusiv lipsei de inteligenta politică a prim consilierului județean. Consider că prezența lui Maricel Popa, sluga lui Dragnea, în fruntea Consiliului Județean Iasi, este de natură de a bloca dezvoltarea județului și activitatea Consiliului Judetean. Pentru a salva ce se mai poate salva din acest mandat fotbalistic ii cer demisia din fruntea județului Iași!”, a fost reacţia liderului grupului consilierilor judeţeni PNL, Romeo Vatră.

“Pe cand vom avea parte de o sedinta de Consiliu Judetean la Movileni, la Andrieseni, la Dagata? Cand facem o sedinta de plen in locurile pe care efectiv le-ati uitat in acest mandat si care nu au fost inca atinse de pretinsul miliard de euro cu care ne tot amenintati? Sa lasam plimbarea pe drumurile nationale ce nu intra nici macar in atributiile dumneavoastra, in locurile unde vreti sa va asigurati politic printr-un schimb de terenuri respins de atatea ori de consilierii judeteni. Satisfacerea orgoliilor personale nu sunt deloc benefice locuitorilor judetului. Iesenii au realizat minciunile dumneavoastra, v-au taxat la urne, insa se vede ca traiti intr-o lume paralela. De ce este necesara aceasta noua plimbare la Ruginoasa? Am inteles ca la 23 ianuarie sa fim prezenti in acel loc incarcat de istorie. Dar acesta nu este si singurul din judet. Trebuie sa tratati cu prioritate nevoie judetului. Dupa aceasta palma pe care v-au dat-o iesenii, inca persistati in prostie si orgolii? Iesenii sunt satui de minciuni, oamenii vor fapte. Haideti sa nu transformam sedintele de CJ intr-un circ ieftin doar pentru a va masca incompetenta. Haideți la Movileni sa vedeți cum circulă ieșenii pe drumurile județene, eventual Dagâța și Andrieșeni sau orice localitate pe unde trec drumurile județene!”, a declarat Alin Aivănoaei, liderul grupului consilierilor judeţeni PMP.

Pe ordinea de zi se află 54 proiecte de hotărâre, printre care aprobarea unor credite de angajament şi actualizarea unor devize în vederea modernizării unor drumuri judeţene dar şi un proiect de hotărâre pentru aprobarea achiziţionării de servicii de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică a R.A. Aeroportul în cauze, având ca obiect anularea unor acte administrative adoptate de autoritatea administrativă a comunei Aroneanu privind Planul Urbanistic General şi Regulamentul local de Urbanism ale comunei Aroneanu pana la soluţionarea definitivă a litigiilor.