Publicitate electorală pe bani europeni! Maricel Popa și-a pomenit numele pe Spitalul “Sf. Maria”

0
154

Ieșenii au rămas cel puțin surprinși de gestul președintelui Consiliului Județena Iași de a-și trece numele pe Spitalul de Copii “Sf. Maria” Iași, ca și cum proiectul i se atribuie personal. Reacțiile ieșenilor nu au întârziat să apară, aceștia sancționând gestul ca fiind de natură publicitară cu scop electoral pe bani europeni. În realitate, dincolo de faptul că spitalul se află în subordinea Consiliului Județean, aportul președintelui CJ la aceste lucrări este departe de a fi menționat într-o asemenea manieră.

Maricel Popa a făcut, a dres, a adus, a scos, a pus, a fost, a dat, a realizat, a construit, a reparat, a implementat. Datorita lui existăm, respirăm, mergem, iubim, mâncăm, supravietuim. Pe el trebuie să îl prețuim, admirăm, respectăm, adorăm, idolatrizăm, servim. Fără numele lui pe fațada Spitalului pentru Copii nu se putea. Acest gest spune multe și despre noul director al spitalului adus de Popa de la Botoșani. Prim consilierul județean și-a descoperit vocația de ctitor, drept urmare a început să își pregătească campania de la locale cu numele lui pe toate gardurile“, a declarat Romeo Vatră, liderul grupului consilierilor județeni PNL.

La fel făcea şi fostul primar Nichita. Poate găsiţi o portiţă legală să interziceţi cheltuirea banului public pe publicitate electorală indirectă. Până la urmă, modernizarea unui spital nu e realizarea exclusivă a unui om politic, ci a unei echipe. Şi n-ar fi rău să revizuiţi procedura de numire a managerilor de spitale prin concursuri măsluite“, a scris Florin A, cu trimitere către noul guvern.

“Vreau să recomand doamnelor care construiesc un spital de oncologie pentru copii în București să vadă cum trebuie să își scrie numele pe viitorul banner ancorat pe clădire”, a spus Diana M, făcând o paralelă cu construcția primului spital de oncologie pediatrică din Capitală, din donații.

“Fiind proiect chiar și co-finanțat de UE, ești obligat să respecți un format al etichetei, să informezi corect cetățenii. Nu a venit niciun politician cu bani de acasă”, a spus Bogdan B.

“Spitalul Sf Maria arată că un grajd și această renovare se tot flutură pe sub nas de vreo 5 ani. Am citit într-un ziar local că PSD renovează Spitalul Sf. Maria, aici scrie Consiliul Județean,nu le este rusine? Mă intreb cei de la Uniunea Europeană ce au de spus. Spitalul de Neurochirurgie a fost renovat tot de Consiliul Județean pe vremea lui Adomniței dar nu și-a pus nimeni tăblița cu numele acolo. Jenant. Șeful de la CJ ar trebui să-l tragă de mânecă pe actualul manager ca în stilul în care conduce spitalul fugărește toți medicii buni”, a spus Cristina M.