Primarul Pașcaniului și-a mărit salariul cu 25%

0
597

Primarul Dumitru Pantazi a fost criticat dur după ce și-a majorat indemnizația cu 25% pentru că municipalitatea va implementa un proiect european.

Edilul șef a fost luat în colimator de consilierul liberal Claudiu Bodoașcă care l-a acuzat că nu vine la muncă la program, că nu a făcut nimic pentru acel proiect și că se cațără pe munca funcționarilor ca să primească 1000 de lei în plus pe lună.

„Pe domnul primar nu-l recomandă nimic pentru a primi acel spor de 25%, deoarece nu a făcut nimic pentru a obține  proiectul european. Pe doamna viceprimar, pe domnul Perțu, pe doamna Pavăl și pe doamna Labonțu i-am văzut la instruire, cu proiecte… Domnul primar și-a pus doar semnătura pe proiect. Mi se pare jenant ca domnia sa să vină să-și aroge niște merite ale altora. Și ca părere personală, nu cred că avea nevoie de acei bani. Cinstit vă spun, ține de caracterul omului. Dacă dumnealui consideră că vine la Primărie când vine și se cațără pe munca altora, merită acei bani, e opinia lui. Nu are caracter”, a acuzat consilierul liberal Claudiu Bodoașcă.

 Reamintim că motivul care a stat la baza acestei decizii este implementarea de către municipalitate a unui proiect european, în valoare de 730.000 de euro, prin care Școala Gimnazială „Iordachi Cantacuzino” va fi reabilitată. Legea privind salarizarea personalului din fonduri publice prevede că primarilor și viceprimarilor unităților administrative ce implementează proiecte finanțate din fonduri europene, li se majorează indemnizațiile cu până la 25%.

Actualitatea Tv a solicitat printr-o adresă transmisă administrației locale, punerea la dispoziție a tuturor dispozițiile emisie de edilul local pe marginea acestui proiect european. Purtătorul de cuvânt al Primăriei a subliniat că adresa noastră își va urma cursul și vom primi un răspuns oficial.

Am încercat să discutăm telefonic cu Dumitru Pantazi, dar nu  a răspuns apelurilor pentru a răspunde acuzațiilor aduse de Claudiu Bodoașcă. newpascani.ro