Primăria Valea Lupului a emis avize de construire fără să investească în rețelele edilitare

0
1378

De câteva zile, locuitorii din Valea Lupului se luptă cu o problemă majoră privind accesul la apă. Presiunea prea mică îi nemulțumește, iar către conducerea ApaVital s-au trimise deja mai multe sesizări.

Întreaga comunitatea s-a adunat într-un grup pe Facebook special creat în vederea soluționării acestei probleme, iar cetățenii acum așteaptă răspunsuri din partea companiei ApaVital.

„Sunt câteva zile de când presiunea la apă este foarte mică și ne întrebăm cu toții dacă este vorba doar despre o avarie sau pur și simplu infrastructura companiei nu mai face față. Am discutat cu specialiști în domeniu și mi-a spus că una dintre cauze poate fi dezvoltarea haotică a comunei, adică e foarte probabil ca sistemul de alimentare cu apă să fie depășit ca și capacitate și să nu mai facă față la atâtea noi locuințe. Am încredere în cunoștințele specialistului și îmi doresc să găsim cele mai bune soluții, însă Primăria Valea Lupului, în frunte cu Mihăiliuc a făcut greșeli majore atunci când a dat avize de construire deoarece nu s-a făcut un breviar de calcul cu privire la necesarul de apă și persoanele deservite. Investiția trebuia făcută conform previziunilor de solicitare a bransamentelor!” ne-a declarat Liviu Dulgheru, candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Valea Lupului.

Toți cei care au transmis sesizări către ApaVital așteaptă acum răspunsul companiei cu privire la problema expusă. Termenul de soluționare se întinde până la 30 de zile.