Primăria va acorda 400.000 lei pentru soluţii de modernizare a iluminatului public

0
231

Municipalitatea intenționează să implementeze o strategie pentru modernizarea şi extinerea sistemului de iluminat public la nivelul întregului oraş, scrie presa locală. În acest sens, instituţia a lansat o licitaţie pentru identificarea unui consultant, iar trei firme au depus oferte, pentru un contract cu o valoare de peste 400.000 lei: Euro Audit Service, Urbioled şi Tehno Consulting Solution.

Câştigătorul va trebui să întocmească documentaţii privind creşterea eficienţei energetice în sistemul public, reducerea costurilor de întreţinere, reducerea consumului de energie şi identificarea de soluţii care să asigure energie electrică la parametrii optimi.

“În urma dezvoltării continue a oraşului au apărut zone locuibile noi care nu au fost cuprinse în programele de extindere a reţelelor de iluminat public anterior”, se arată în caietul de sarcini.

În acelaşi timp, Primăria spune că trebuie realizat un sistem de iluminat unitar la nivelul oraşului prin continuarea lucrărilor de înlocuire a corpurilor de iluminat public.

În perioada 2005 – 2017, au fost înlocuite peste 17.000 de corpuri de iluminat de la nivelul oraşului şi au fost montaţi aproape 4.000 de stâlpi. Prin cel mai recent proiect european, municipalitatea vrea să înlocuiască încă peste 4.000 de corpuri de iluminat, de data asta cu tehnologie LED.