Primăria Iași recuperează aproape 650.000 lei de la Ministerul Dezvoltării

0
277

Printr-o decizie definitivă și irevocabilă dată săptămâna trecută de Înalta Curte de Casație și Justiție, Primăria Municipiului Iași va recupera de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice suma de 647.060,43 lei reprezentând o corecție financiară aplicată la unul dintre cele mai importante proiecte cu finanțare europeană derulate în oraș, „Axa de Dezvoltare Nord – Sud în Municipiul Iaşi”.

În 2016, Ministerul Dezvoltării invocase existența unor presupuse nereguli în ceea ce privește încheierea unui contract de lucrări în valoare de 12.941.2018,40 lei, parte a proiectului general, și aplicase o corecție financiară de 5%. Municipalitatea a contestat atât raportul care viza respectivele nereguli, cât și corecția financiară, iar în noiembrie 2016 Curtea de Apel Iași a dat câștig de cauză Primăriei. Ministerul Dezvoltării a formulat recurs, însă Înalta Curte l-a respins săptămâna trecută ca nefondat, astfel că municipalitatea va întocmi documentația aferentă restituirii sumei menționate.

Finalizat în decembrie 2015 și cu o valoare de circa 85 de milioane de lei, proiectul  „Axa de Dezvoltare Nord – Sud în Municipiul Iaşi” a inclus construirea Pasajului „Octav Băncilă” (532 de metri) şi modernizarea a nouă străzi din arealul deservit de pasaj, atât din cartierul Alexandru cel Bun cât şi din Păcurari, cu o lungime totală de nouă kilometri.