Premierul Florin Cîţu, despre măsurile luate în spitale: Mă intereseaza mai mult să vad ce s-a implementat dupa tragedia de la Piatra Neamţ

0
116

Premierul Florin Cîţu a declarat luni, referindu-se la incendiul de la Institutul Matei Balş şi la măsurile anti-incendiu luate în spitale, că îl intereseaza mai mult să vadă ce s-a implementat dupa tragedia de la Spitalul Piatra Neamţ.

”Am cerut informaţii să văd ce s-a întâmplat în acea perioadă (în care s-a produse incendiul de la Institutul Matei Balş – n.r.), ştim foarte bine că au fost probleme cu furnizarea agentului termic pentru acea zonă la începutul anului, nu ştiu dacă se remediase sau nu. Vom vedea exact care au fost parametri în care a fost funizat agentul termic. Este o anchetă în curs de desfăşurare şi vom vedea exact ce s-a întâmplat. Pe mine mă interesează mai mult să vedem ce s-a făcut după tragedia de la Piatra Neamţ, când a existat o anchetă, au existat rapoarte, a existat şi un plan de măsuri şi vreau să văd dacă acelea au fost implementate. Ceea ce s-a întâmplat la Matei Balş, această tragedie, vom avea concluziile în curând şi vom vedea de aici dacă trebuie să luăm şi alte măsuri”, a afirmat prim-ministrul. 

El a spus că raportul realizat după incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ a fost furnizat Ministerului Sănătăţii, că există şi un plan de măsuri care este actualizat frecvent şi că va vedea dacă acele măsuri au fost implementate sau nu.

Acesta a subliniat că situaţia de la Matei Balş îmcă este în analiză.”Eu am spus foarte clar că nimeni nu este mai presus de lege şi dacă vom găsi că cineva a fost vinovat, să răspundă”, a subliniat Cîţu.

 Întrebat dacă este mulţumit de modul în care a reacţionat Vlad Voiculescu, prim-ministrul a replicat: ”După ce o să am toate concluziile analizei, voi veni şi vom discuta despre asta. Dar este prea rapid după ce s-a întâmplat să putem să venim cu concluzii”.

Clădiri fără autorizaţie de securitate la incendiu şi instalaţii de detectare şi semnalizare a incendiilor nefuncţionale, sunt neregulile găsite la Instititul Matei Balş la controlul declanşat de ISU în secţiile ATI după incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ, de la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut. De asemenea, în mai multe spitale a fost sesizată absenţa instalaţiilor de detecţie a incendiilor, dar şi faptul că instalaţiile electrice aveau defecţiuni sau că erau făcute impovizaţii şi că unele dintre acestea erau supraîncărcate. De asemenea, la unele spitale lipseau hidranţii exteriori sau interiori. Conducerea unităţilor sanitare trebuia să stabilească un plan de remediere a deficienţelor constatate.

Citește articolul integral pe news.ro.