Prefectura anunță o mobilizare intensă la Iași pentru vaccinarea împotriva COVID19 a populației

0
293

Instituția Prefectului Iași a organizat astăzi o întâlnire cu primarii și reprezentanții celor 13 unități administrativ-teritoriale în care vor funcționa centrele zonale de vaccinare, fiind discutate amănunte legate de funcționarea în viitorul apropiat a acestor centre. Este vorba despre Mun. Iași, Pașcani, Hârlău, Tg. Frumos, Podu Iloaiei, Miroslava, Holboca, Tomești, Ciurea, Belcești, Deleni, Răducăneni și Popricani.

Pentru o repartizare echilibrată la nivel teritorial, am solicitat includerea în lista inițială a comunei Voinești și a comunei Hălăucești. Am văzut o foarte mare deschidere și dorință de implicare din partea tuturor primarilor, ceea ce arată că este conștientizată pe deplin importanța vaccinării și necesitatea organizării în cele mai bune condiții a acestei proceduri.“, a spus prefectul Marian Grigoraș.

La discuții au participat și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, precum și cei ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Iași. În județ vor funcționa 31 astfel de centre, care vor deservi inițial populația peste 65 de ani și bolnavii cronici, iar ulterior populația generală.

Vom avea, totodată, și trei centre de vaccinare mobile. De asemenea, trei mari centre comerciale din Mun. Iași, precum și o clinică medicală privată s-au oferit să pună la dispoziție, cu titlu gratuit, spații pentru centre de vaccinare, o inițiativă lăudabilă care vine să sprijine efortul autorităților. Aceste spații urmează a fi evaluate, în vederea obținerii avizului necesar, de către Direcția de Sănătate Publică. DSP va verifica și cele două locații de la Voinești și Halăucești.“, a mai spus prefectul.

Până în prezent, la nivelul județului Iași s-au vaccinat anti Covid 19 peste 3.500 de persoane.