PNL Iași a dat start-ul pentru alegerile locale din 2020 sub sloganul “Iaşul merită mai mult!”

0
739

La sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc Comitetul de Coordonare Locală (CCL) al PNL Iaşi.

În cadrul acestui eveniment, Marius Bodea, î ncalitate de preşedinte al Biroului Politic Local (BPL) PNL Iaşi, a prezentat raportul de activitate la un an de mandat.

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa secretarului general al PNL, dl. Robert Sighiartău, şi a vicepreşedintelui PNL, dl. Victor Paul Dobre, dar şi a preşedintelui PNL Iaşi, CostelAlexe, precum şi a consilierilor locali şi judeţeni PNL Iaşi.

Au primit invitaţia de a participa şi reprezentanţii partidelor de opoziţie: Partidul Mişcarea Populară, Partidul Uniunea Salvaţi România, precum şi Partidul Pentru Iaşi. Au participat din partea USR doamna deputat Cosette Chichirău şi din partea PMP dl. deputat Petru Movilă.

Le mulţumesc colegilor mei din Parlament, Cosette Chichirău si PetruMovilă, pentru participare și pentru mesajele optimiste de a colabora pentru înlăturarea incompetenței din Primăria Iași. La Iași avem o şansă bună de a pune capăt celor aproape 30 ani de conducere pesedistă la Primăria Iaşi. PSD este astăzi divizat la Iași între aripa Chirica și aripa Popa care se luptă intens pentru a stăpâni orașulnostru. Forţele anti-PSD au o uriașă fereastră de oportunitate acum. Depinde de noi să reuşim!“, a spus Marius Bodea, preşedintele PNL Municipiul Iaşi.

Costel Alexe, preşedintele PNL Iaşi, a precizatcă “noi, PNL, nu ne dorim să fim orice alternativă, nu argumentul că suntem a 2 a forță a țării ne recomandă, ci faptul că suntem o alternativă sănătoasă, că avem proiecte și soluții pentru problemele de pe agenda publică a României ne recomandă!”.

În cadrul evenimentului, a fost adoptată rezoluţia “Start 2020. Iaşul merită mai mult!”.

PNL: Iaşul o poate lua pe calea dezvoltării sustenabile dacă actualul sistem care parazitează Primăria Municipiului Iaşi va fi schimbat

Rezoluţia Iaşul subliniază că “Iaşul o poatel ua pe calea dezvoltări isustenabile dacă actualul sistem care parazitează Primăria Municipiului Iaşi va fi schimbat, iar în locul său ieşenii vor avea alternativa unei guvernanţe locale bazată pe competenţă, cinste, viziune şi curaj”.

Documentul mai precizează că “în 2020, la alegerile locale, forţele anti-PSD au datoria morală faţă de ieşeni să le ofere acestora o alternativă serioasă, temeinică, care să pună stop corupţiei şi incompetenţei din Primăria Iaşi. Alegerile într-un singur tur obligă forţele politice responsabile să întocmească un program comun, pentru un Iaşi european.”

Viziunea liberalilor estea ceea că “războiul din Consiliul Local, în fond un război între două găşti din PSD la fel de toxice, arată că acest partid este incapabil să se preocupe de problemele adevărate ale comunităţii.

Colaborarea instituţională la nivelul Primăriei şi Consiliului Judeţean este blocată, iar interesul public este subordonat orgoliilor personale. Soluţia durabilă este schimbarea acestui sistem cangrenat cu o administraţie proaspătă, energică, vizionară, care să pună în centrul politicilor sale cetăţeanul, nu interesele de grup sau de partid”.