Peste peste 70 de mii de accesări pentru spectacolul lui Bocelli, “Believe in Christmas”

0
137
Un'immagine del concerto di Andrea Bocelli a al Duomo di Milano, 12 aprile 2020. ANSA/YOUTUBE +++ NO SALES, EDITORIAL USE ONLY +++

Efectele scenice, scenografia fascinantă, o orchestră grozavă și magia Crăciunului, cu “Belive in Christmas”, Andrea Bocelli a adus la Teatro Regio din Parma un concert spectaculos urmărit live stream în întreaga lume. ANSA scrie că au fost peste 70.000 de accesări unice provenind din peste 100 țări ale lumii, cu aproximativ 200.000 de oameni care l-au urmărit în fața respectivelor device-uri (numere incredibile pentru un concert de muzică clasică).

Regia artistică, semnată de vizionarul Franco Dragone, a reușit să creeze un cadru de grand-operà, conducându-l pe spectator într-un vis minunat plin de culori și simboluri. 

Spectacolul s-a desfăşurat la Teatro Regio din Parma, una dintre cele mai prestigioase scene din Italia și singura din peninsulă care a găzduit un festival de renume mondial dedicat lui Giuseppe Verdi.

În cursul serii, Bocelli a alternat interpretarea unor melodii cuprinse în ultimul său album “Believe” cu cele mai faimoase melodii de Crăciun, fiind acompaniat pe scenă de oaspeți extraordinari precum Zucchero (“White Christmas”), Cecilia Bartoli (“I Believe” “și “Piano Pianissimo”), soprana franceză Clara Barbier Serrano (primul beneficiar al bursei înființate la Royal College of Music din Londra de către Community Jameel și Andrea Bocelli Foundation) și violonista ucraineană Anastasia Petryshak.

Vocea narativă a întregului spectacol a fost cea a micuței Virginia, fiica tenorului, care şi a duetat cu el în piesa “Halleluja”, în versiunea noului album “Believe”. Finalul concertului a dăruit spectatorilor magia Crăciunului, pe scenă începând un adevărat balet al fulgilor de nea pe fundalul pieselor White Christmas, Cantique De Noel și Adeste Fideles.

Spectacolul “Believe in Christmas” a fost produs de compania britanică Driift (care în trecut a realizat evenimente apreciate pentru Nick Cave, Niall Horan, Dermot Kennedy, Biffy Clyro), în parteneriat cu Maverick Management și Almud. Coregrafiile au fost create de Tiziana Pagliarulo, în timp ce decorurile scenice au fost create cu colaborarea lui Filippo Baracchi. Regia artistică a fost semnată de Filippo Ferraresi.