Peste 128 milioane de lei alocați de CJ Iași pentru infrastructura rutieră

0
470

Din bugetul total alocat dezvoltării, mai exact din 303,95 milioane de lei, Consiliul Județean Iași va investi 128,7 milioane de lei doar în domeniul transporturi.

Aproximativ 100 de milioane de lei vor fi alocate pentru continuarea lucrărilor pe Axa Iași – Suceava, la cel de-al treilea lot – DJ 281 de la Belcești – Ceplenița – DN 28B și DJ 281 de la DN 28B – Scobinți – Lespezi, până la limita cu județul Suceava. În urma acestor investiții, vor rezulta 40 de kilometri de drum modernizat.

Sunt alocați bani și pentru modernizarea DJ249A, pe sectorul cuprins între localitățile Mânzătești – Ungheni și Holboca – Bosia, dar și pentru pregătirea documentației privind înființarea centurii ușoare de ocolire a Municipiului Iași. Pe lângă aceste proiecte aflate în execuție, vor fi pregătite studiile și documentațiile pentru modernizarea a încă 5 drumuri județene”, a precizat președintele CJ, Costel Alexe.

Totodată, prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Iași este continuătă modernizarea mai multor drumuri județene: DJ 244D: limită jud Vaslui – Dolhești – Ciortești – Coropceni, DJ 201C. Drumul județean 201C: lim. Județ Neamț – Răchiteni- Intersecție DN 28 va fi modernizat, valoarea totală a contractului este de 12.650.475,98 lei ( inclusiv TVA ). Durata de execuţie a lucrărilor pe cei aproape șase km de drum județean este de nouă luni de la data de emitere a ordinului de începere.

Ne vom implica cu aceeași forță și de acum încolo până când vom circula integral pe asfalt de la un capăt în altul al județului. Suntem alături de comunitatea din Răchiteni și de toți ieșenii în acest demers de a dezvolta frumosul nostru județ”, a mai spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Lucrări se vor face și pe drumul județean 249D: Moreni – Prisăcani – Măcărești – Grozești, continuând cu drumul județean 282B: Bivolari – Traian – Spineni și drumul județean 249 Hermeziu – Vladomira. Prevăzut în acest proiect amplu este și DJ 281B Borosoasa – Plugari.