Parlamentar ALDE de Iaşi, într-o criză de cinism despre protestatari: “În alte ţări poliţia ar fi fost cu mult mai dură”

0
232

Deputatul ALDE Iaşi, Varujan Vosganian se alătură grupului din sfera PSD-ALDE care susţine că protestatarii trebuiau sancţionaţi mult mai drastic, eventual “mitraliaţi”, aşa cum a susţinut Cristian Bîrdac, consilierul premierului Viorica Dăncilă.

“În alte ţări poliţia ar fi fost cu mult mai dură. Nu este normal ca protestatarii să vină atât de aproape de jandarmi”, a fost una din reacţiile lui Varujan Vosganian pe Facebook, acelaşi parlamentar care a votat împotriva Autostrăzii A8.

Într-un alt mesaj, de data aceasta, adresat preşedintelui României, Klaus Iohannis, acesta a scris că: “E imoral să alegi dintre victime doar pe acelea care îți convin. O persoană expusă agresiunii unui jandarm este o victimă. O persoană expusă agresiunii unui procuror este tot o victimă, chiar dacă n-a simțit niciodată nevoia să strige …(n.r. M..e), PSD!. Un om politic, cu atât mai mult președintele României, care este reprezentantul tuturor românilor, trebuie să-și exprime compasiunea pentru oricare victimă, să acționeze pentru prevenirea și combaterea agresiunilor de orice fel. Este imoral să alegi dintre victime doar pe acelea care îți convin și să cauți profit politic de pe urma suferințelor lor”.

Într-o tresărire de raţiune, Vosganian a revenit cu o nouă postare în care spune că “O persoană expusă agresiunii unui jandarm este o victimă!” și că “este imoral să cauți profit politic de pe urma suferințelor victimelor.”

Contradicţia prin care trece senatorul ALDE a fost sancţionată de liberali, prin vocea senatorului Laura Scântei. “Deși a fost cu mult disproporționată intervenția jandarmilor îndreptată în mod nejustificat asupra cetățenilor care protestau civilizat, deputatul de Iași, promotor de drepturi și libertăți individuale de altfel, și-a exprimat dezamăgirea că intervenția jandarmilor români nu a fost suficient de dură ca în alte țări având în vedere cât de aproape au stat protestatarii față de cordoanele forțelor de ordine. Azi, pe deputatul de Iași l-a apucat brusc compasiunea pentru victimele nevinovate ale protestului românilor de pretutindeni, gazate, bătute ori rănite cu tunurile de apă fără nicio remușcare, la ordinele celor care sunt aliați politici ai domnului deputat Vosganian. Dincolo de faptul că recunoașteți că au fost și victime nevinovate, nu doar huligani, care au suferit de pe urma execuției în forță a jandarmilor, totuși când vine vorba despre morală în politică, nu cred că sunteți în măsură să ne oferiți lecții. Condamnarea publică de către Președinte, de orice politician responsabil, de către societatea civilă, de către Biserică ori de către Familia Regală, a intervenției violente, nejustificate și disproporționate a jandarmilor asupra românilor care protestau pașnic, nu este o lipsă de moralitate, ci un gest de asumare a unei responsabilități publice și de delimitare față de astfel de acțiuni profund democratice, specifice mai degrabă, regimurilor totalitare”, a spus senatorul PNL Laura Scântei.