Cea mai bună echipă pentru Iași: Ministrul Costel Alexe și primarul Mihai Chirica și-au depus candidaturile la alegerile locale 2020

0
1082

Costel Alexe și Mihai Chirica, candidații PNL Iași la Președinția Consiliului Județean Iași, respectiv Primăria Municipiului Iași, alături de candidații la Consiliul Județean și Consiliul Local și-au depus luni, 17 august 2020, candidaturilor pentru un Iași în care se poate, pentru un proiect comun al Consiliului Județean și al Primăriei Municipiului Iași.

Departamentul de comunicare al PNL Iași informează că 30.000 de ieșeni au semnat pentru susținerea candidaților.

După depunerea la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) a dosarelor cu candidaturi, candidații au susținut declarații de presă pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a transmis:

“Sunt împreună cu colegul meu de partid și partenerul meu în această nouă misiune politică pe care am adus-o pentru municipiul și județul Iași. Iașul trebuie să aibă oameni care să-l reprezinte cu adevărat și să-i ridice prestigiul la cotele pe care le-a avut în istoria frumoasă a acestui oraș și a acestui județ. Acest lucru nu se poate face decât într-o echipă care crede în acest obiectiv, iar aceasta este formată din mine și din domnul Alexe, președintele organizației județene a Partidului Național Liberal Iași, partenerul meu în bătălia pentru Primăria Municipiului Iași și președinția Consiliului Județean pentru domnia sa”.

Mihai Chirica a declarat:

“Voi fi primarul tuturor în continuare și voi încerca să transform orașul acesta în ceea ce am început în ultimii ani de zile. Iașul este un oraș care și-a recăpătat statutul pe care-l merita: capitala istorică a țării, oraș regal, care a cunoscut cel mai înalt ritm de creștere dintre toate orașele reședință de județ, și care a redevenit polul de dezvoltare al regiunii de nord-est.

Vom continua proiectele noastre, să ne dezvoltăm, să promovăm un mediu curat, să aducem cât mai multe zâmbete pe fețele copiilor noștri, să le aducem un sistem educativ de prim rang, să rămânem un exemplu pentru țară prin rezultatele pe care în 4 ani de zile le-am avut an de an, stând în topurile naționale cu copiii noștri” .

Primarul municipiului Iași a adresat mulțumiri tuturor celor care i-au stat alături.

Conferinta de presa

Gepostet von Costel Alexe am Montag, 17. August 2020

Mihai Chirica a transmis ieșenilor mesajul că își dorește să aibă alături o echipă de consilieri locali și județeni cu ajutorul cărora să poată înfăptui toate proiectele importante ale Iașului, printr-un dialog direct cu Guvernul României.

De asemenea, ministrul Costel Alexe a comunicat:

“Cred, asemenea tuturor ieșenilor din Municipiul Iași și din comunitățile județului nostru, că 2020 este anul Iașului”.

Acesta afirmă că “E timpul pentru Dezvoltare!”, dat fiind faptul că:

“S-au pierdut prea mulți ani, timp în care s-au accentuat decalajele dintre vestul și estul țării, dintre estul Europei și vestul Europei.

Ieșenii și-au pierdut încrederea și speranța în ultimii ani pentru că au tot susținut, au tot votat oameni care au promis și au uitat să mai facă“.

Diferența dintre PNL și PSD, spune Costel Alexe, este că guvernul liberal, în doar câteva luni, nu doar că a deblocat proiecte, ci a obținut și rezultate concrete.

De asemenea, “Partidul Național Liberal vine astăzi în fața ieșenilor cu o echipă de consilieri municipali și județeni de foarte bună calitate, oameni onești, oameni de bună credință, oameni care pun interesul cetățeanului înaintea interesului propriu” – menționează Costel Alexe.

Ministrul Mediului a adresat și o serie de mulțumiri celui cu care face astăzi echipă și care va conduce în următorii patru ani municipiul Iași, primarului Mihai Chirica. Acesta i-a asigurat pe ieșeni că toate proiectele Ior sunt prioritare.

Aș vrea să le mulțumesc tuturor ieșenilor pentru că în ultimii ani și-au recăpătat încrederea în Partidul Național Liberal, ne-au învestit cu votul și încrederea lor la alegerile europarlamentare, au susținut Klaus Iohannis și un guvern Ludovic Orban care a reușit în doar câteva luni să recupereze toate termenele, proiectele și banii europeni pe care puteam să-i pierdem.

Ne-au susținut în această campanie de strângere de semnături și vreau să le mulțumesc tuturor de pe întreg cuprinsul județului nostru. Și să-i asigurăm că împreună cu această echipă, împreună cu partenerul meu, primarul municipiului Iași, vom duce proiectele județului nostru mai departe” – declară Costel Alexe.

În ceea ce privește proiectele pe care această echipă dorește să le concretizeze, Costel Alexe a enumerat șoseaua de centură, Autostrada Unirii (sectorul Ungheni-Iași-Tg. Neamț), autostrada A7, de la Pașcani spre Ploiești, dar și modernizarea Aeroportului Internațional Iași. Cu toate acestea, există multe alte proiecte considerate prioritare, deoarece:

“Suntem județul care va ajunge la un milion de locuitori și cu toate acestea avem comunități în județul nostru în care drumurile sunt fie de pietriș, fie de pământ, nu avem apă și canalizare în toate comunele județului Iași, avem în continuare jumătate dintre cetățenii județului Iași care încă folosesc lemnul care nu au acces la rețeaua de gaze” – afirmă ministrul Mediului.

Acesta a subliniat și faptul că, în această campanie electorală, nu a vorbit nimeni despre cât de important este pentru Iași, pentru Moldova și pentru România legătura cu diaspora.

Costel Alexe i-a asigurat pe toți românii plecați din țară că atât el, cât și Mihai Chirica, vor dezvolta județul Iași astfel încât să-și dorească să se întoarcă înapoi.

Cât pentru cei aflați în Republica Moldova, declară Costel Alexe, “pentru că suntem într-o strânsă legătură și colaborare, îi vom asigura de tot sprijinul nostru pentru ca Prutul să fie doar un râu pe care îl vom traversa ori de câte ori vom vrea doar să ne vizităm frații de peste Prut” .

Costel Alexe a mulțumit încă o dată tuturor ieșenilor pentru sprijinul acordat: “vom face tot ceea ce ne stă în putință să le ducem la îndeplinire visul lor de a locui într-un municipiu și într-un județ european” – a încheiat ministrul.