O nouă şedinţă CJ, săptămâna viitoare. Pe ordinea de zi – numirea unui nou ales PMP şi verificarea manangementului la Aeroport

0
164

Consilierii judeţeni se vor întruni în cadrul unei noi şedinţe de plen, pe 23 octombrie. Deocamdată, pe ordinea de zi se numără 32 proiecte, însă aceasta ar putea fi suplimentată. Printre subiectele de interes ce urmează a fi dezbătute se numără: numirea unui nou consilier judeţean PMP după demisia lui Alin Aivănoaei, în persoana lui Adrian Acostoaiei; aprobarea cotizaţiei CJ în calitate de membru fondator al Asociației “Euroregiunea Siret – Prut – Nistru” pentru anul 2019, subiect care a stârnit acuzaţii de o parte şi de alta a structurilor politice din plen; evaluarea indicatorilor de performanţă pe 2018 a Consiliului de Administraţie al Aeroportului Iaşi – un nou prilej pentru opoziţie să îşi exprime nemulţumirea faţă de actualul manangement al aerogării; o nouă organigramă şi statut de funcţii la DJADP după reorganizare; aprobarea planului de menţinere a calităţii aerului în judeţ; aprobarea cheltuielilor pentru organizarea Sărbătorilor de iarnă şi un proiect de rectificare bugetară dar care nu a fost încă publicat.

Potrivit reprezentanţilor opoziţiei, urmează discuţii aprinse pe proiectul de evaluare a indicatorilor financiari şi nefinanciari pentru anul 2018 ce trebuiau îndepliniţi de membrii Consiliului de Administraţie al Aeroportului Iaşi. Printre nemulţumirile opoziţiei se numără traficul, profitul şi investiţiile, criterii care nu ar fi fost îndeplinite de actuala conducere.