O nouă etapă în dezvoltarea infrastructurii de gaze naturale: Guvernul va aloca 200 milioane euro, inclusiv pentru Iași!

0
907

În România, doar 35% din populație este conectată la rețeaua de gaze naturale. Aceasta afectează inclusiv gradul de tăiere a lemnului, explică reprezentanții Guvernului.

În acest sens, Guvernul României va redirecționa 200 de milioane de euro pentru extinderea rețelei de gaze. Pe harta viitoarelor investiții se află județul Iași.

“Alături de Lucian Rusu, Secretar de Stat în cadrul SGG, am efectuat o vizită de lucru la Transgaz unde am discutat cu domnul director, Ionel Sterian, despre proiectele vitale de investiții și m-am bucurat să văd că județul Iași este în centru dezvoltării rețelelor de înaltă presiune. Din planurile prezentate reiese că județul Iasi va beneficia de o extindere a magistralelor de gaze dinspre Botosani și Vaslui, pe doua noi tronsoane care să acopere zona de nord-est si sud-est a județului, detaliile urmand a fi discutate si cu autoritatile locale. Am primit totodata asigurări ferme că proiectul de racordare a comunitatilor la gazul românesc se va implementa cu prioritate, trecand rapid de la hartie la practica. Sute de dosare au fost deja depuse la ministerele de resort de catre autoritalile locale interesate. Împreună, putem moderniza România, iar finalizarea proiectului istoric Gazoductul Iasi – Ungheni, in valoare de 93 mil euro, demonstreaza asta. , a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului Apelor și Pădurilor.