O firmă din Iași face uniforme pentru militari și polițiști din străinătate – aceștia au obținut 40.000 de euro în programul Start-Up Nation

0
193

Compania Tehniconf Confecții, din Iași, care produce uniforme pentru Armata și Poliția din străinătate, a obținut 40.000 de euro în programul Start-Up Nation. Compania a fost înființată în urmă cu 2 ani și are 100 de angajați. Potrivit administratorului firmei, cu banii primiți de la stat au fost achiziționate echipamente scumpe.

„Am achiziționat 5 mașini de termolipit cu cei 40.000 de euro. Sunt destul de scumpe și, de aceea, am vrut să le cumpărăm cu banii primiți. Noi avem comenzi din străinătate. Facem uniforme pentru clienții din străinătate, respectiv haine de lucru pentru Armată și Poliție. Sunt comenzi pentru câteva țări din Europa. Am găsit pe cineva care ne-a spus că e nevoie de un contract pentru uniformele pentru aceste unități, din câteva țări europene, pentru Armată și Poliție. Am trimis ofertele, au fost acceptate și am început să le facem. Realizăm cam 200 de bucăți pe zi. Sunt operațiuni mai complexe pentru crearea acestor uniforme, durează mai mult”, susține Liviu Caliniuc, administratorul firmei din Iași.

Potrivit specialiștilor din cadrul Agenției pentru IMM-uri, un sfert din dosarele depuse în programul Start-Up Nation sunt pentru dezvoltarea unor afaceri în domeniul confecțiilor. Antreprenorii au creat măcar un loc de muncă, după ce au primit banii de la stat, dar sunt și oameni de afaceri care au angajat 4 sau 5 persoane și, cu banii primiți în programul Start-Up Nation, le-au plătit salariile.

Citește mai mult pe bzi.ro.