Noi trasee de transport public în jurul municipiului Iași

0
369

Autoritățile locale din zona metropolitană Iași au demarat un nou proiect pentru transportul public de călători dinspre și spre municipiu. Odată cu noua Asociație de Trasport Public Metropolitan au fost luate în calcul și noi trasee de transport public.

Primăria Iași a demarat o serie de colaborări cu autorități locale din jurul orașului pentru extinderea transportului public.
Cursele ar urma să fie efectuate cu autobuzele Companiei de Transport Public (CTP). Vor fi folosite și alte mijloace de transport, acestea urmând a prelua călătorii din satele localităților respective către un anumit punct din comună.

Primarul Mihai Chirica a menționat că a avut discuții cu Mihai Bălan, primarul comunei Bârnova, pentru extinderea curselor CTP către localitatea din zona metropolitană.

„Am avut întâlniri inclusiv cu Mihai Bălan, primarul comunei Bârnova. O să avem și în cursul acestei săptămâni o altă întâlnire de acest gen. Va trebui să ne asumăm împreună transportul metropolitan, dar și costurile. Urmează să facă regulamentul. Intenționăm să extindem și către comuna Bârnova rețeaua de transport public. Noi, pe raza municipiului Iași, vom face rute de îmbarcare / debarcare a transportului public de călători. Autoritățile locale vor face, în satele componente, în așa fel încât să se preia călătorii, aceștia urmând apoi a ajunge în oraș cu transportul metropolitan”, a spus primarul Mihai Chirica.

Citește mai mult pe BZI.ro.