Nelu Tătaru, în vizită la Spitalul modular de la Lețcani

0
191

Aflat din nou la Iași, astăzi, Ministrul Sănătăţii a declarat că spitalul mobil este pregătit să primească pacienţi primul fiind aşteptat să ajungă astăzi.

Nelu Tătaru a făcut din nou apel la respectarea regulilor de limitare a răspândirii pandemiei.

“Sistemul sanitar se extinde, după cum vedeţi, dar haideţi să nu umplem secţiile ATI”, a mai spus ministrul Tătaru. El a adăugat că vor continua controalele “în civil”, atât în spitale cât și în instituțiile publice.

În acest moment, 118 paturi, dintre care 48 de terapie intensivă, sunt pregătite pentru primirea bolnavilor. Pentru funcţionarea complexului în această etapă, consilierii judeţeni au aprobat o schemă de personal alcătuită din 235 de posturi.

Nelu Tătaru a dat asigurări că Spitalul Mobil de la Leţcani va avea parte de verificări tehnice pentru a nu pune în pericol siguranţa persoanelor care îşi vor desfăşura activitatea în unitatea mobilă. 

Acest spital, are acea licitaţie din aprilie. Cerem expertiza tehnică pentru a nu pune în pericol siguranţa medicilor. Avem personal, aceeaşi medici care lucrează de 7 luni la Spitalul de Boli Infecţioase. Avizul de la Mediu s-a dat ieri, în cel mai scurt timp. Acest spital a fost achiziţionat ca un spital ROL 3.“, a declarat Nelu Tătaru.