Deşi mulți dintre ieşeni aleg acum să îşi construiască sau să îşi cumpere locuințele în zona metropolitană care se dezvoltă cu fiecare an care trece, Municipiul Iaşi rămâne principală zonă de interes a ieşenilor, de aici şi necesitatea de dezvoltare.
Cu fiecare oportunitate însă, Municipiul Iaşi rămâne în spatele comunelor care au înțeles că trebuie să ofere oamenilor un nivel de trai asemănător zonelor rurale din celelalte țări ce fac parte din Uniunea Europeană.
În urma programului Wifi4EU, comunele Aroneanu şi Miroslava au reuşit să acceseze vouchere în valoare de 15.000 euro pentru instalarea echipamentelor de WiFi în spațiile publice.
Comisia Europeană a lansat acest program în luna noiembrie, dar Municipiul Iaşi nu a reuşit să obțină această finanțare pentru instalarea unor puncte de acces gratuit la WiFi în spații publice precum parcuri, piețe publice, biblioteci, muzee sau centre de sănătate.
Oraşe importante ale României precum Bucureşti, Timişoara sau Cluj se regăsesc printre cele 2800 de localități ce au obținut finanțarea de 15.000 de euro.