Ministrul Sănătății, filmat fără mască pe holurile Parlamentului – „regulile trebuie respectate”, dar nu de el

0
396

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost filmat ieri pe holurile Parlamentului, în timp ce nu purta masca de protecţie.

Ministrul a stat aproximativ 20 de minute fără masca de protecţie, timp în care a vorbit la telefon şi chiar s-a salutat cu câţiva colegi.

După aproximativ 20 de minute, Vlad Voiculescu a fost invitat într-un birou de un coleg de la USR-PLUS moment în care şi-a pus masca de protecţie.

Fostul consilier onorific al MS, Răzvan Cherecheş s-a declarat profund şocat că ministrul nu poartă mască în plin val 3 al pandemiei şi în condiţiile în care secţiile de terapie intensivă sunt aglomerate, scrie news.ro.

Potrivit legislaţiei, masca de protecţie trebuie purtată în orice spaţiu public închis, aşa cum este şi holul Parlamentului.

Filmarea poate fi analizată AICI.

„Pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei,în conformitate cu condițiile impuse de Ordinul Comun MS-MAI nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă”, se arată în legislaţia aflată în vigoare.

Voiculescu, primul mesaj după ce a fost fotografiat fără mască pe holurile Parlamentului

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a reacționat pe Facebook după ce a fost fotografiat, luni, fără mască de protecție pe holurile Parlamentului, deși conduita sanitară prevede că portul măștii este necesar în toate spațiile închise.

„Eram într-o conferință video mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete – pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă. Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere – fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu. La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca”, a scris, luni, pe Facebook, Vlad Voiculescu.

„Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate”, a conchis ministrul Sănătății.