Ministrul Mediului, Costel Alexe, a cerut măsuri urgente pentru corectarea sincopelor din domeniul reciclării și depozitării

0
212

Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a cerut urgentarea măsurilor pentru pentru corectarea legii în domeniul colectării deșeurilor. În cadrul primei ședințe de Colegiu a Ministerului Mediului, ministrul a declarat că nu poate accepta ca România să fie codașa Europei la reciclare și campioană la depozitare.

“Am cerut o analiză amănunțită a întregului pachet legislativ din domeniul deșeurilor și identificarea urgentă a a acelor sincope care împiedică buna funcționare a fluxului colectare-reciclare-valorificare. Tranziția către economia circulară trebuia să fie de mult începută, însă guvernările PSD nu și-au dorit asta. Au dorit, în schimb, să țină sistemul captiv și aservit clientelei politice și firmelor de partid. Să colectezi selectiv e mai complicat, trebuie investiții, viziune, profesionalism și multă muncă. A fost mai simplu pentru ei să țină sistemul pe loc și ne-au adus în situația de azi. Însă niciodată nu este prea târziu. Avem ocazia acum, odată cu noua echipă, să aduncem și o nouă viziune. Aștept de la colegii mei din minister soluții rapide, pentru a pune în funcțiune un sistem de management al deșeurilor modern și eficient. Nu o facem nici pentru că trebuie, nici pentru că ne cere UE, nici pentru că așa fac alții. O facem pentru sănătatea noastră și a Planetei și pentru viitorul copiilor noștri”, a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.