Ministrul Mediului: “Astăzi au fost puse în aplicare 9 mandate de percheziție pentru infracțiuni ce aduc atingere mediului”

0
346

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a declarat că, în ultimele două zile, au fost identificate mai multe tentative ilegale de fapte contra mediului, motiv pentru care s-au dispus măsuri imediate.

Românii trebuie să știe că suntem permanent pe teren pentru a verifica sursele de poluare și luptăm să combatem acest fenomen. Vom impune toate măsurile care se impun atât față de agenți economici, cât și față de autoritățile locale pentru a ne asigura că nu se mai poate pune în pericol viața oamenilor! Am anunțat ieri că verificăm toți operatorii economici din Ilfov și Bucuresti pentru a vedea dacă respectă cadrul legal privind legislația mediului și pentru a-i obliga să intre în legalitate și să își monteze aparate de măsurare la coșurile de emisie a gazelor în atmosferă”, a declarat Ministrul Mediului.

Tot ieri o echipă formată din comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța și al Direcției de Sănătate Publică Constanța, au efectuat un control fizic asupra mărfurilor din containere. S-a constatat că, deși în documentele prezentate la autoritatea vamală figurează ca fiind produse de uz casnic, acestea erau de fapt deșeuri inutilizabile.

Comisarii Comisariatului General al Gărzii Naţionale de Mediu au declarat transportul ca fiind transfer ilegal de deşeuri şi nu au permis descărcarea acestuia pe teritoriul României. Produsele au fost reintroduse în containere pentru a fi expediate în țara de origine.“, a explicat Costel Alexe.

Astăzi, de la primele ore ale dimineții, comisari ai Gărzii de Mediu, sprijiniți de polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare 9 mandate de percheziție, în București și județele Ilfov și Giurgiu, într-un dosar penal privind săvârșirea unor infracțiuni ce aduc atingere mediului.