Ministrul Educației și ministrul Mediului – vizită importantă de lucru la Iași

0
868

Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, s-a aflat ieri, 13 iulie, într-o vizită în județul Iași. Vizita a început la Prefectura Iași, unde, alături de Costel Alexe, ministrul mediului, apelor și pădurilor, a avut o întâlnire de lucru cu Marian Grigoraș, prefectul județului Iași și cu subprefectul Adina Gîrjan, pentru a discuta problemele legate de infrastructura școlară județeană, precum și modalități de soluționare a problemelor privind resursele umane, materiale și educaționale.

Aflată în drum spre București, Monica Anisie a precizat într-o postare pe pagina sa oficială de facebook că vizita de lucru întreprinsă în județul Iași, alături de Costel Alexe, “s-a dovedit foarte bună”.

Sunt pe drum spre București. Vin de la Iași, unde, alături de Costel Alexe, ministrul mediului, apelor și pădurilor, am…

Gepostet von Monica Cristina Anisie am Montag, 13. Juli 2020

Ulterior vizitei de la Prefectura Iași, Ministrul Educațieu s-a întâlnit profesori, cu inspectori școlari și cu elevi. “Am discutat cu aceștia despre un subiect foarte important, un subiect de actualitate – deschiderea anului școlar 2020-2021. Știu că sunt multe întrebări despre cum se va începe anul școlar. Ce pot să vă spun este că în această perioadă lucrăm împreună cu reprezentanții Ministerului Sănătății la scenarii cu privire la redeschiderea noului an școlar, dar pentru a putea să ne reîntoarcem în siguranță la școală trebuie să respectăm măsurile sanitare, să purtăm mască, să avem grijă de noi. Despre toate acestea am discutat astăzi și la Iași cu elevii, cu părinții, cu profesorii și cu inspectorii școlari. Este important să mă consult direct cu toți cei implicați în procesul educațional” – precizează Monica Anisie.

Ministrul mai informează că, în cadrul întâlnirii cu inspectorii școlari, au fost stabilite și aspectele privind organizarea și desfășurarea examenelor și a concursurilor pentru cadrele didactice. Astfel că, în data de 22 iulie, va avea loc proba scrisă pentru definitivarea în învățământ, iar pe 29 iulie, cea pentru titularizarea în învățământul preuniversitar. “Le urez mult succes tuturor celor care vor susține aceste examene/concursuri! ” – transmite Monica Anisie.

Un alt punct de pe agenda întâlnirii de la Inspectoratul Școlar Județean Iași a fost admiterea elevilor din Republica Moldova în învățământul de stat din România, întrucât județul Iași este și singurul centru național destinat admiterii acestei categorii de elevi în sistemul românesc de învățământ.

Monica Anisie recunoaște că a fost emoționată de campania doamnei profesoare Ioana Diaconu de la Școala Profesională De Industrie Alimentară Țibana, campanie pe care a inițiat-o pe rețelele de socializare și prin care cerea sprijin pentru elevii săi. Monica Anisie: “Am fost astăzi să o vizitez și să îi ofer un mic sprijin de 100 de tablete pentru elevii aflați în nevoie. Și nu este prima campanie pe care doamna profesoară a desfășurat-o – a strâns și cărți pentru copii, încurajând lectura. O admir pe doamna profesoară, pentru că i-a învățat pe elevi ce înseamnă să dăruiești ca, mai apoi, să conștientizeze ce înseamnă să primească. Felicitări, doamna profesoară și mult succes în continuare! Abia aștept să ne revedem! RESPECT!”.

Campania domnei profesoare Ioana Diaconu a fost apreciată și de ministrul mediului, Costel Alexe, care afirmă că “asemenea sporturilor de echipă, performanțele în educație se pot atinge printr-un efort susținut și constant a 3 actori principali: elevi, părinți și profesori”.

Astăzi, împreună cu Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, cu Marian Grigoraș, prefectul județului Iași și cu…

Gepostet von Costel Alexe am Montag, 13. Juli 2020

Vizita de lucru a fost încheiată la Colegiul Tehnic de Căi Ferate ”Unirea” Pașcani, unitate de învățământ care a împlinit anul acesta 100 de ani de la înființare și pe care ministrul mediului îl oferă drept exemplu de bună practică: “Școala ieșeană este un reper incontestabil pe harta educației din România, este un creuzet continuu de formare a viitoarelor elite, tineri ambițioși și talentați cu care astăzi ne mândrim și care mâine ne vor conduce destinele din diverse domenii de activitate“.

Ministrul Educației a precizat: “Mă bucur că am vizitat acest colegiu! M-am întâlnit cu elevii și cu părinții aflați la liceu pentru validarea locului obținut în urma repartizării computerizate. Am discutat și cu aceștia despre cum văd România Modernă, despre cum își doresc să arate România Educată. Aici am descoperit că se poate, liceul fiind bine organizat, iar profesorii și conducerea, fără îndoială, o echipă de succes! Felicitări!”.

Printre absolvenții Colegiului Tehnic de Căi Ferate “Unirea” Pașcani se află și Lucian Rusu, Secretar de Stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Acesta a precizat că a revenit cu emoție împreună cu Monica Anisie și Costel Alexe la colegiul pe care l-a absolvit în urmă cu 17 ani. “Vizita m-a bucurat foarte mult, mai ales că anul acesta unitatea de învățământ împlinește 100 de ani de la înființare. Cu această ocazie, mi-am afirmat deschiderea pentru a sprijini implementarea, aici, a unor proiecte care țin de învățământul profesional în sistem dual” – afirmă Lucian Rusu.

În final, Ministrul Educației conchide: “Da, a fost o zi aglomerată, dar foarte productivă. Mă întorc în București cu gândul la elevii aflați în nevoie!
În același timp, mă bucur, fiindcă am descoperit cadre didactice care au înțeles că împreună putem mișca lucrurile!”
.

De asemenea, Ministrul Mediului a afirmat că “Tot ce îmi doresc este să avem un județ modern, un județ în care tinerii să se regăsească, să se stabilească după terminarea studiilor, să își întemeieze o familie și să poarte cu mândrie blazonul Iașului”.