Membru PNL ales președinte al Intergrupului Cer și Spațiu din Parlamentul European

0
314
Plenary session - VOTES followed by explanations of votes

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, coordonator al grupului PPE în Comisia pentru transport și turism, a fost ales președinte al Intergrupului Cer și Spațiu din Parlamentul European.

”Este o bucurie, o onoare și o mare responsabilitate. Le-am propus deja colegilor ca primele noastre obiective să fie elaborarea strategiilor pentru industria aviatică și pentru industria spațială. Strategii esențiale și dificil de realizat, așa că munca în acest grup începe de azi”, a spus Marinescu, într-o postare pe Facebook în care a anunțat alegerea sa. 

Eurodeputatul român, fost vicepreședinte al grupului PPE în Parlamentul European, a fost propus pentru această poziție în luna octombrie a anului trecut.

Alegerea lui Marian-Jean Marinescu în funcția de președinte al Intergrupului Cer și Spațiu vine și în contextul în care europarlamentarul român a fost raportor al Parlamentului European pentru Regulamentul de funcționare a Agenției Europene pentru Siguranță Aeriană, dar și în condițiile în care cel mai ambițios proiect politic la care Marian-Jean Marinescu lucrează de 12 ani în Parlamentul European este inițiativa privind Cerul Unic European. Inițiativa privind cerul unic european vizează creșterea eficienței gestionării traficului aerian și a serviciilor de navigație aeriană prin reducerea fragmentării spațiului aerian european.

Aflat la cel de-al patrulea mandat, este membru al Parlamentului European încă din 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, fiind europarlamentarul român cu cel mai mare număr de dosare legislative coordonate.

Cel mai recent, Marinescu a încheiat negocierile cu președinția română a Consiliului UE privind Mecanismul pentru Interconectarea Europei, noua politică europeană de transport.

În 2014 și 2017 a fost ales Europarlamentarul Anului la categoria Cercetare și Inovare.