Marius Bodea își joacă ultima carte pe FakeNews și impuls emoțional. Costel Alexe îi dă replica: “Încetați să promovați dezinformări”

0
635

Marius Bodea, recent plecat din PNL, își manifestă frustrările mizând, mai nou, pe fake news și emoție colectivă, la adresa Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Într-o postare recentă, pe care o ilustrează cu o fotografie din Statele Unite ale Americii (VEZI SURSA AICI), acesta invocă nevoia unei ordonanțe de Guvern care să stopeze defrișările în perioada stării de urgență. În opinia Ministrului Mediului, Costel Alexe, fostul liberal atacă Guvernul în mod nejustificat, prefăcându-se că nu cunoaște atribuțiile insituțiilor din domeniul silvic.

În ultima perioadă, au apărut tot mai multe reacții publice la adresa defrișărilor, însă ele se manifestă pe seama neregulilor depistate în deplasările repetate în teren ale oficialilor Ministerului Mediului, organism care a avut, poate, cea mai aplicată acțiune de verificare și control al fenomenului defrișărilor din ultimii 20 de ani.

Iată și reacția Ministrului Mediului, Costel Alexe care, în această perioadă, contrar obiceiurilor unora de a-și manifesta deontologia la domiciliu, se află zilnic în teren:

“Stimate domnule deputat, Marius Bodea, vă rog să încetați să promovați dezinformări și să induceți, contrar prevederilor ordonanțelor militare, panică în rândul populației, căci informațiile pe care le furnizați nu au absolut niciun fundament real și au doar rolul de a exploata electoral o emoție socială pe fondul actualei crize medicale la care chiar dvs faceți referire! Pentru corecta infomare a opiniei publice, deși dvs, care sunteți în Parlament, ar fi trebuit să cunoasteți cadrul legal, organele de control în domeniul silvic sunt Gărzile Forestiere, cele pe care dvs le blamați și înjosiți, dar care acționează atât în fond forestier, cât și pe drumurile forestiere și cele publice, iar multe din acțiunile de control sunt comunicate public și la îndemâna oricui! De asemenea, acțiunile din cadrul proiectului Scutul Pădurii, derulat în parteneriat cu MAI functionează, iar suplimentar, asemenea tuturor domeniilor economiei care încă funcționează, toți participanții la trafic sau persoanele care ies din casă se supun prevederilor ordonanțelor militare! Constat că încercați și astăzi, sub umbrela populismului și dezinformării, să exploatați politic un val de emoție pe care tot dvs prin postări neverificate l-ați generat și alimentat ulterior. Este total greșit, în calitate de demnitar al statului român, ca în aceste vremuri să lansați informații neverificate, oricât de populiste și aducătoare de voturi ar fi ulterior! In goana după capital electoral cu orice preț și orice costuri, înainte de a anunța în postările viitoare disoluția statului și anarhia, vă rog să vă aduceți aminte ce înseamnă prezumția de nevinovăție, principiile elementare ale unui stat de drept și economia de piață în democrația liberală! În vremuri de criză o țară are nevoie de adevărați oameni de stat, nu de populiști care ar face orice pentru a slăbi încrederea în instituțiile statului!”